Langkau ke kandungan utama

SIAPA NAK ORDER SAMPAI BILA YANG KAK SOFI TANDATANGAN?


SIAPA NAK ORDER SAMPAI BILA YANG KAK SOFI TANDATANGAN, SILA ORDER DI SINI (untuk yang BETUL2 nak beli saja).
Assalamualaikum. Alhamdulillah, Kak Sofi membuka order untuk novel Sampai Bila. Insya-Allah, novel ini kak sofi akan pegang pada minggu akhir April ini. Maka dengan ini kak sofi buka order kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan Sampai Bila (ada 50 buah aje). Yang nak Tak Mungkin Kuhindar dan Cintamu Cintaku Satu juga kak sofi dah order tapi tak banyak. Cuma 20 buah masing-masing. 

Apa yang perlu anda buat?
Langkah:

1. Daftar nama di ruangan komen ( nama sebenar dan nama FB)

2. Tulis alamat

SILA TULIS 
- NAMA PENUH, 
- NAMA FB ANDA, 
- NO TELEFON 
- ALAMAT LENGKAP 
- BILANGAN BUKU ANDA HENDAK
- NAMA BUKU ANDA NAK BELI
SEKALI LAGI: ISI DALAM KOTAK KOMEN

3. Bank in duit ke dalam akaun-akaun ini

- A. NOORIZAN BINTI ARSHAD : 1-58208-0002976-0 (RHB)

- B. NURUL HAYAT BT MAHD BOKKHARI : 151306768674 (MAYBANK)

4. Cara bayaran

HARGA BUKU (asal)

- Sampai Bila : SM RM22/RM25
- Tak Mungkin Kuhindar : SM RM22.90/RM25.90
- Cintamu Cintaku Satu : SM RM20/RM23

- Setiap buku kak sofi beri potongan harga RM3 + Postage SM RM6/RM8

Jadi.... KOS ANDA BAYAR: (untuk SM sahaja)

a) SAMPAI BILA = RM25
b) SAMPAI BILA + TMKH = RM45
c) SAMPAI BILA + CCS = RM42
d) SAMPAI BILA + TMKH + CCS = RM62
e) TAK MUNGKIN KUHINDAR = RM26
f) CINTAMU CINTAKU SATU = RM 23
g) TMKH + CCS = RM43

Untuk anda di sabah/sarawak

a) SAMPAI BILA = RM30
b) SAMPAI BILA + TMKH = RM53
c) SAMPAI BILA + CCS = RM50
d) SAMPAI BILA + TMKH + CCS = RM73

5. Bila dah bayar berikan bukti bayaran anda sama ada dlm bentuk printskrin / sms details atau emelkan ke hana.arisya@gmail.com.

6. Tunggu buku sampai. Kak sofi akan beritahu bila kak sofi poskan buku anda di ruangan komen nanti. 

7. Penghantaran dan pengeposan semua kak sofi buat sendiri. Sebab itu ada bayarang postage di atas. 

Sekian terimakasih.

P/S: NAK KOMEN APA2, NAK TANYA KE... PM KAK SOFI TAHU. KITA BINCANG KAT c2.

Ulasan

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  2. salam kak sofi..saya nak..tp jika sya email detail kat kak sofi buleh ka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. emel ke hana.arisya@gmail.com ya

      Padam
  3. Salam kak. Sya dh email details. Huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. miss eriqa, boleh berikan nama sebenar? nk cek emel semula

      Padam
  4. Slm kak sofi... Sy akn email details ke hana.arisya@gmail.com. Boleh kn?

    BalasPadam
  5. Kak tadi sy dah maklum kat fb sy pun nak ye

    BalasPadam
  6. Akak as nk order sampai bila gan akak yea...nnty as pm detail nye yea..

    BalasPadam
  7. Kak sofi..as nk order sampai bila gan akak yea..nnty as pm akak yea..

    BalasPadam
  8. Akak as nk order sampai bila gan akak yea...nnty as pm detail nye yea..

    BalasPadam
  9. Akak..as htr detail as kt fb akak blh?

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  11. salam kak..
    saya dh bank in duit utk beli nvl sampai bila..
    nnt check email k..
    tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. nama sebenar apa ya? bank mana? details please hehe

      Padam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. salam...
    boleh order lagi ke

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  15. Cikgu Sofi... saya nak order Sampai Bila... tapi saya tak der FB macam mana tuh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Nora, order kat sini pun boleh. ikut aje contoh niza kat atas tu ya

      Padam
  16. KAK SOFI SAYA NAK ORDER SAMPAI BILA; ADA LAGI X??

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf kak sofi sy xsempat nak order hari tue lintang pukang bersiap nak kena pergi oversea kursus last minute notice...baru balik... nak tanya ... dah keluar ker novel nie kat kedai buku ...MPH, Popular, Borders, Kinokuniya...etc ...

      Padam
    2. dh ada di kedai2 buku. mph. popular x tahu plak

      Padam
  17. kak sofi, boleh order sampai bila lagi x?

    BalasPadam
  18. Saya dah emel berserta bukti bayaran tp kak Sofi tak reply pun.-zalizaiton.

    BalasPadam
    Balasan
    1. belum ke? sori sgt. rasa mcm dh reply. nnt kak sofi tengok emel ya. sori sgt

      Padam
    2. Tak pos lagi ke kak Sofi?Dah tak sabar nak baca. Hari2 tunggu pos laju.

      Padam
    3. dh pos dh hari khamis 2 mei

      Padam
  19. Salam Kak Sofi,saya dah order dan segala detail telah saya email pada sofi.

    Nama: Norazmah Abd Kahir
    FB : Norazmah Abd KAhir

    BalasPadam
  20. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  21. kak blh order lagi ke...sya nak ke 3 skali...sblm ni pinjam kawan punya nanti dah buat bayaran baru saya bgi detail..blh x...

    BalasPadam
  22. Assalamualaikum.
    sy dh order, dan dh byr serta dh emel kat kak sofi
    ni emel sy: equuleus_1303@yahoo.com

    BalasPadam
  23. SALAM.kak, order ni buka smpai bila? nak jugak yg ada TT akk...tp..tapi kan duit gaji blum msuk...ermm..

    BalasPadam
  24. kak saya dah email....
    email sya guestryana@gmail.com
    thanks

    BalasPadam
  25. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  26. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  27. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  28. salam sofi,boleh order lg 'sampai bila'?

    BalasPadam
  29. kak sofi ada lagi 5. siapa nak boleh buat order

    BalasPadam
    Balasan
    1. sofi,akak nak nti akak emel ye

      Padam
  30. as salam. msh blh order ke? sya nak nvl sampai bila + tmh + ccs. ttl RM 68?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sampai Bila dah habislah dik. sori sangat

      Padam
  31. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  32. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  33. as salam.. ada stok tak CCS + TMK?

    BalasPadam
  34. Kak Sofi

    Ketiga-tiga buku akak masih ada stock? Kalau saya order and postage ke Spore brapa ya? Besok nak naik KL ni boleh juga buat bayaran kat Maybank di KL kalau kak sofi leh reply. emel saya: zalina_3313@yahoo.com.sg

    Terimakasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zalina, pada kak sofi dh habislah yang. maaf sangat2. apa kata kalau Zalina order on9 ngn Fajar Pakeer? free postage rasanya. sori ya dik...

      Padam
  35. akak, saya dh order, br perasan komen yg ini.
    saya br je byr ke akaun maybank dan dh email details.
    saya tunggu akak reply la.

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…