Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Kerana...Bukan Aku Yang Kau Cinta 6

Mulai hari ini, 8.11.12, kak sofi akan masukkan petikan2 (sikit2 aje, okey!) novel bertajuk: 
Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta Dan, nak umumkan kat sini yang kak sofi nak buat pertandingan membuat cover novel tersebut. 
Pada cover itu mesti ada:  1. Tajuk: Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta  2. Penulis: Ana Sofiya  3. Caption: Sudah berkali-kali aku mengalah, Sayang, sabarku tidak kau endah...  4. Gambar yang sesuai dengan tajuk novel. 
Pertandingan bermula hari ini sehingga 20.11.2012. Lain2 perkara akan diumumkan dari masa ke masa. 
Dan hadiah.... 
Tentu ada surprise untuk anda! 
Mungkin.... Novel bercetak Tiada Yang Lain? Siapa tahu, kan? 
Hantarkan penyertaan anda ke alamat emel kak sofi. Setiap yang anda hantar, akan kak sofi postkan ke dalam entri. Ada soalan? Kemukakanlah di ruangan komen kat bawah, ya! Saaaayaaaang anda!  .................................................. Okey, ini cover keempat yang kak sofi terima daripada Siti Balqis. Menarik? Suka? 
Pada yang sedang membaca tu, jika a…

Kerana---Bukan Aku Yang Kau Cinta 5

Mulai hari ini, 8.11.12, kak sofi akan masukkan petikan2 (sikit2 aje, okey!) novel bertajuk: 

Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta Dan, nak umumkan kat sini yang kak sofi nak buat pertandingan membuat cover novel tersebut. 
Pada cover itu mesti ada:  1. Tajuk: Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta  2. Penulis: Ana Sofiya  3. Caption: Sudah berkali-kali aku mengalah, Sayang, sabarku tidak kau endah...  4. Gambar yang sesuai dengan tajuk novel. 
Pertandingan bermula hari ini sehingga 20.11.2012. Lain2 perkara akan diumumkan dari masa ke masa. 
Dan hadiah.... 
Tentu ada surprise untuk anda! 
Mungkin.... Novel bercetak Tiada Yang Lain? Siapa tahu, kan? 
Hantarkan penyertaan anda ke alamat emel kak sofi. Setiap yang anda hantar, akan kak sofi postkan ke dalam entri. Ada soalan? Kemukakanlah di ruangan komen kat bawah, ya! Saaaayaaaang anda!  .................................................. Okey, ini cover ketiga yang kak sofi terima daripada Farah Diyana Mohd Isdris. Cantik, kan? Ada kesedihan pada langka…

Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta 4

Mulai hari ini, 8.11.12, kak sofi akan masukkan petikan2 (sikit2 aje, okey!) novel bertajuk:  Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta Dan, nak umumkan kat sini yang kak sofi nak buat pertandingan membuat cover novel tersebut. 
Pada cover itu mesti ada:  1. Tajuk: Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta  2. Penulis: Ana Sofiya  3. Caption: Sudah berkali-kali aku mengalah, Sayang, sabarku tidak kau endah...  4. Gambar yang sesuai dengan tajuk novel. 
Pertandingan bermula hari ini sehingga 20.11.2012. Lain2 perkara akan diumumkan dari masa ke masa. 
Dan hadiah.... 
Tentu ada surprise untuk anda! 
Mungkin.... Novel bercetak Tiada Yang Lain? Siapa tahu, kan? 
Okey, hantarkan penyertaan anda ke alamat emel kak sofi. Setiap yang anda hantar, akan kak sofi postkan ke dalam entri. Ada soalan? Kemukakanlah di ruangan komen kat bawah, ya! Saaaayaaaang anda!  .................................................. Okey, ini cover kedua yang kak sofi terima. daripada anon. Terharu sungguh melihatnya. terima kasih. Jika anda …

Kerana...Bukan Aku Yang Kau Cinta 3

Mulai hari ini, 8.11.12, kak sofi akan masukkan petikan2 (sikit2 aje, okey!) novel bertajuk:  Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta Dan, nak umumkan kat sini yang kak sofi nak buat pertandingan membuat cover novel tersebut. 
Pada cover itu mesti ada:  1. Tajuk: Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta  2. Penulis: Ana Sofiya  3. Caption: Sudah berkali-kali aku mengalah, Sayang, sabarku tidak kau endah...  4. Gambar yang sesuai dengan tajuk novel. 
Pertandingan bermula hari ini sehingga 20.11.2012. Lain2 perkara akan diumumkan dari masa ke masa. 
Dan hadiah.... 
Tentu ada surprise untuk anda! 
Mungkin.... Novel bercetak Tiada Yang Lain? Siapa tahu, kan? 
Okey, hantarkan penyertaan anda ke alamat emel kak sofi. Setiap yang anda hantar, akan kak sofi postkan ke dalam entri. Ada soalan? Kemukakanlah di ruangan komen kat bawah, ya! Saaaayaaaang anda!  .................................................. Okey, ini cover pertama yang kak sofi terima. daripada Quek Siew Lun. Terharu sungguh melihatnya. terima kasih.…

Kerana...Bukan Aku Yang Kau Cinta 2

“Kamu sorang aje, Zain? Zahra mana?” tanya puan Mazni dengan dahi sedikit berkerut. Rasanya, sudah berkali-kali dia berpesan supaya anak lelakinya itu membawa Zahra pulang untuk makan malam bersama, malam ini. Tetapi, boleh pula anak jantannya itu datang bersendirian?
“Makan malam ni bukan agenda famili kita ke, mama? It is your anniversary dengan papa. Kenapa saya kena bawak dia sama, pulak? Dia siapa?” balas Ruzain sambil menghempas punggungnya duduk di atas sofa.
“Ruzain? Zahra tu bakal menantu...”
Ruzain segera memintas. “Nope! Saya belum buat keputusan nak ambik dia jadi bini saya. Jadi, dia bukan bakal menantu mama, okey!” 
“Apa maksud kamu ni? Mama tak faham,” 
Satu dengusan meniti kasar keluar daripada Ruzain. “Maksud apa pulak? Kan saya dah cakap, dia bukan orangnya untuk jadi menantu mama. Jelas dah tu, kan?”
“Apa yang jelas?” 
“Mama, tak kan tak faham kot?”
“Memang mama tak faham. Jelaskan sekarang!” puan Mazni sudah naik angin. 
“Saya tak cintakan dia. Jadi tak ada sebab s…

Kerana... Bukan Aku Yang Kau Cinta

“Aku rimaslah dengan kau ni, perempuan. Asyik-asyik telefon aku aje. Hey, aku ni tengah kerja, okey! Sibuk! Dah, aku nak letak telefon ni!” 
Jeritan kekasih hati di hujung talian menyebabkan Zahra menjauhkan gagang daripada telinga. Satu keluhan kecil kedengaran terlepas daripada bibirnya. Wajah pula jelas kecewa. 
Zahra menggaru-garu kulit kepala di luar tudungnya. Sambil itu, mulut kecilnya mengomel, “Bila masa aku boleh call dia? Siang? Malam? Pagi?” 
Aimi merenung temannya yang kini sedang duduk menghadap komputer. Tengok pada raut yang sedih itu, dia tahu bahawa sekali lagi, Zahra sudah kena marah. Sakit hatinya melihat. 
“Kau kenapa? Kena marah lagi dengan Ruzain?” 
Zahra angguk. “Aku tak tahu nak buat macam mana lagi. Call salah, tak call salah. Bila dah call pulak, dia cakap aku tak reti bahasa. Tak tahu dia sibuk, tengah kerja. Kenapa dia suka marah-marah sekarang, Aimi? Aku tak fahamlah,” 
Aimi menjegilkan mata. Hairan dengan sikap lurus bendul Zahra. Tak faham atau buat-bua…

Ronaldo: Hidup ini terlalu singkat...

Kak sofi rasa semua orang tahu yang kak sofi minat bola. Dan, pemain paling diminati tentunya Ronaldo. Korang dah cebik eh? Jangan, ya! Sebab, kak sofi nak citer tentang Ronaldo, bukan tentang career dia. 
Ramai orang cakap, Cristiano Ronaldo ni, sombong, angkuh, perangai macam budak kecik masa main bola. Tapi tahukah anda satu sifat baiknya sudah terserlah? 
Hmm, Ronaldo sudah melakukan satu sejarah. Dia menemukan seorang ibu dengan anak perempuannya. Macam jejak kasih, begitu!
Ibu dan anak ini terpisah ketika perceraian si ibu dengan suaminya berlaku. Kerana miskin, ibu ini hanya mampu membawa anak lelakinya manakala dia menyerahkan anak perempuannya itu di bawah jagaan bekas suami. Itu menyebabkan anak perempuannya itu membenci ibunya. Terlalu benci kerana dia tidak mahu tinggal bersama bapanya. 
Si ibu memendam rasa. Memendam rindu. Namun, satu ketika, dia memilih untuk menghantar surat kepada anaknya, dan surat itu disampaikan sendiri oleh Ronaldo di dalam sebuah rancangan TV Itali b…

Kasihku tidak bersyarat...

Lihatlah video ini dan anda tentu bersetuju dengan kak sofi untuk sama2 mengatakan betapa bertuah seorang ibu yang anaknya memuat turun video ini untuk tontonan semua orang dan memberitahu bahawa dia sayang akan ibunya. Tahniah ibu dan terima kasih, wahai anak....

Terima kasih Tice Nur atas sumbangan post ini di fb: Sesuatu yang bisa membuat hati seorang ibu berlagu riang....Satu penghargaan...

‎... She is the only one in this world who offers "Kasih Tak Bersyarat" for us and it is true,
She works 24 hours a day, She is an alarm clock, She is A cook , She is A Maid ,She is A teacher ,She is A Nanny ,She is A Nurse ,She is A Driver ,She is A Handyman ,She is A Security Officer ,She is A Photographer ,She is A Counselor ,She is A Comforter ,AND....
She doesn't get holidays, sick pay or days off, She works through the day and night And gets paid in hugs and kisses ♥
I love you Mom ♥

Baik-baik Saja

Dalam kepala korang yang besar tu, tanamkanlah, ingatkanlah.... begini:


Boleh? 
Insya-Allah.....