Gelak, gelak juga tetapi... fahami yang tersirat....

Terima kasih kepada rakan FB lagi. Kali ini, kepada Connie Cheong yang berkongsi dengan kita Himpunan Cerita Lawak's photo. Semoga menyusup ke hati. Semoga lepas ini, ada rasa simpati menghiasi diri.

Untuk yang suka judge orang, belajar-belajarlah judge diri sendiri dahulu, okey! Untuk anda, untuk mereka, untuk kita, untuk dia.... untuk semua!!! 

Selamat beramal. :) Sharing is caring ♥

thanx

Ulasan

  1. saya benci kalau baca kata nasihat/apa peringatan macam ini, diakhirnya tertulis "Bila jumpa status ini sila share..." "kalau anda Islam wajib share..."

    byk yg bagus, tapi bila ada 'kata2' mcm paksaan tu terus meluat nak share, kadang2 rasa yg buat tu saja nak mencapap...

    'sharing is caring' << yg ini ok :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg kan.. nak share atau tak terserah, btol tak?

      Padam
  2. Ada seorg sahabat bg tahu sya,
    Jka mahu elakkan dri dr judge org, kita perlu bila tengok seseorg tros kata pda dri, "mgkn darjatnya di sisi Allah lbih tggi dr kta" cari ni bkn sja blh elakkan dri drpd judge org tp blh gak elakkan dri drpd mengata or mngutuk seseorg...

    BalasPadam
  3. "kita bukannya maksum untuk menghukum orang lain dan mereka bukannya syaitan untuk dibenci selama-lamanya.

    BalasPadam
  4. thanks kak sofi...
    sama2 la kitwe berpesan2...

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

Yang Terakhir: Versi Cerpen

Inikah Cinta? : Versi Cerpen