Langkau ke kandungan utama

Botak, Yuna, Aaron menang...

Assalamualaikum...

Aku tengok ABPBH 2011, bukan sebab aku suka artis tapi aku suka tengok gelagat-gelagat semua orang-orang glamour ni. nak kutuk baju? fesyen? dedah sana sini? masing2 tahu hukum, fikirlah... aku cuma nak masukkan nama pemenang2, bukan semua la... yang aku ingat saja, ya!

yang pecah rekod aznil... zizan dapat title pengacara tv paling popular.  pecah dah monopoli. 

yang dapat anugerah artis baru popular - johan botak. 

pelakon tv lelaki popular - fizz fairuz

penyampai radio/tv paling popular - fara fauzana  baju dia ok gak la.. ketat tapi tutup gak dada dia huhu...

tak tahan betul dengan pengacara2 yang asyik menjerit ouchhh....mujur ada anuar zain nyanyi... masuk muka anuar la... :)
aku  suka segmen ni... comey je najwa latif dengan black hehe....


anugerah seri perak - datuk siti nurhaliza

aaron aziz - pelakon lelaki popular filem sudah dijangka....

penyanyi lelaki paling popular - hafiz... kesian anuar zain... 


baju fazura okey la.. tutup dada semua tapi kan aku rasa macam dia jadi pembantu pertunjukan ahli silap mata la pulak...


didie alias ni perasan jadi lady gaga ke? menjerit2 makkk... aiii. mujur ada raja azura yg suara slow sikit 


pelakon tv wanita paling popular - fasha sandha 


pelakon filem wanita popular - maya karin


penyanyi wanita popular - yuna gempaq.. ingat dah bukak tudung pulak.. alhamdulillah orang lain yg ambik trofi rupanya.... terkezut akak hehe....


punyalah lambat nak tunggu siapakah yang jadi pemenang anugerah bintang terpopular..... tp tunggu gak la... 
          
AAron Aziz - tahniah... 


cukup lah tu. minta maaf kalau ada yang tersinggung...


terima kasih atas kunjungan anda. Sila like fan page kak sofi dan jemputlah follow blog ni, ya.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…