apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

1.1.12

Lagi fasal DEMO depan UPSI

Assalamualaikum... 

Ekoran daripada n3 terdahulu, Ada DEMO 

Kata Ketua Polis Perak dalam mstar onlinePolis Terpaksa Tahan 17 Pelajar Universiti Bila Mereka Enggan Bersurai. Laporan oleh IVAN LOH

Sebahagian daripada laporan yang aku dah olah guna ayat aku sendiri, okey!

1. Polis telah menahan 17 pelajar termasuk seorang pelajar perempuan, yang terlibat mengambil bahagian dalam demonstrasi haram di luar kampus Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) pada Ahad.

2. Ketua Polis Perak, Timbalan Komisioner Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata, yang berdemo tu terdiri dpd:

a. beberapa pelajar daripada Universiti Selangor (Unisel), 
b. beberapa pelajar daripada Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dan 
c. beberapa pelajar daripada Management and Science University (MSU). 
d. dua saja pelajar UPSI iaitu Adam Adli Abdul Halim dan satu2nya pelajar perempuan itu.

Janji polis?
"Mereka yang ditahan semua akan dibebaskan dengan jaminan polis nanti,"
Yang ini BEST!!
- Mohd Shukri juga turut menjelaskan bahawa 
pihak polis tidak menggunakan kekerasan atau pun memukul para pelajar berkenaan sebagaimana yang didakwa oleh sesetengah blog. 
Yang ni bikin hati aku panas. Aku dapat berita tu daripada Malaysian Insider. Dia orang tipu ke? Lawyer tu pun penipu ke? 

Aku tak faham betullah! Tiap kali ada isu yang blog timbulkan, Polis akan cakap, 
Jangan percaya apa yang disebarkan di internet! RM pun pernah cakap, jangan percaya penulis blog, kan? Kan? :)
Kata Ketua Polis Perak lagi:
"Kami hanya bertindak menahan demi keselamatan awam. Mereka berdegil tidak mahu berganjak dan bersurai apabila diminta berbuat demikian oleh polis dan dengan itu polis tidak mempunyai pilihan melainkan bertindak menahan mereka," 
Oooo....

Cukuplah, ya. Yang nak tahu 'kebaikan' p, bolehlah tekan pada sini. Sambunglah baca...

Oh ya, gambar kat atas tu aku dapat daripada sini

Terima kasih atas kunjungan anda. Sila like fan page kak sofi dan jemputlah follow blog ni, ya. :)

10 ulasan:

  1. kata tahan je tapi siap ade yang koma lagi...sangat lah MEMBOHONG nye POLIS ni.....

    BalasPadam
  2. Nana, gambar menceritakan segala-gala...

    BalasPadam
  3. orng kate tv3 pro kerajaan..
    mcm tu jugak la ngn malaysian insider yg pro pakatan..
    msing2 ad kepentingan yg nak dijaga..

    papepun lepas tngk video demostrasi tu..aku ckp...
    nice edit~ polis nmpak jahat sngat~ :)

    kesian bpk saudara aku..xpsl2 orang benci die sbb die POLIS..

    BalasPadam
  4. Emmet, janganlah cakap macam tu! it is not the party but maybe segelintir orang kat dalamnya. manusia, di parti manapun dia, tetaplah manusia, x sepi dr kesalahan, kan?

    BalasPadam
  5. Anonymous, sebenarnya, n3 ini bukan utk kita saling tuduh menuduh dan marah2. kita manusia biasa. x perlu taksub pd sesama manusia. baik pro atau con... kl nampak yg mungkar, kita cuba betulkan dgn kuasa penulisan. itu sj niatnya. bukan nk tunjuk pandai ke apa. tidak juga utk membenci polis yg menjaga keamanan. harap maklum.

    BalasPadam
  6. kesian kat bapak-2 dan mak mereka mengharap anak balik dengan diploma ka atau pun dapat gred cemerlang..tapi balik-2 bawa gari siap kepala berbungkus...

    BalasPadam
  7. habis tu, yang pergi buat demontrasi tu buat apa, jangan kome cari penyakit.

    BalasPadam
  8. Anonymous, kdg2 akal pendek, x jelas dgn matlamat tp ada juga yg menyangka, dia perlu menegakkan kebenaran...

    BalasPadam
  9. Anonymous, jgn marah, jgn berdebat... menasihati lebih baik...

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.