apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

19.1.12

BR1M: lepas ni, nak mengamuk jugalah! hehe...


Assalamualaikum... 


Duit selalu jadi punca pergaduhan. Dalam rumah tangga, duitlah salah satu punca suami isteri bercerai-berai. Duit jadikan orang hilang pertimbangan dan buat perkara2 tidak bertamadun! 


Sekarang ni kan musim durian runtuh? Sana sini heboh manusia dapat duit free yang dibagi kerajaan, iaitu melalui baucar BR1M. 


Sebelum ni, lancar aje, tak de gaduh2 tapi semalam.... gara2 xde surat pengesahan, 150 pemohon layak x dapat tuntut duit. Apa lagi? kecohlah suasana di SMK Sri Aman, Petaling Jaya. Huhu... ada yang sampai baling kerusi, you! Makk.... 


Tapi, pihak bank bertindak bijak bila membenarkan pemohon menggunakan kad pengenalan untuk menuntut wang masing-masing.

Hilang kewarasan hanya sebab duit? Dah tu, kalau dah di Petaling Jaya, tentu golongan di situ terdiri daripada yang 'Well-Educated'... rasa akulah... Tapi itulah duit boleh sebabkan orang... anda sambunglah sendiri, ya! Tentu faham kot mesej aku ni?


rujuk sinar harian

Terima kasih atas kunjungan anda. Sila like fan page kak sofi dan jemputlah follow blog ni, ya. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.