Langkau ke kandungan utama

ABPBH edisi ke-25 2011. Siapa pilihan anda?

Assalamualaikum... 


Bagi peminat semua jenis artis.. penyanyi, pelakon, filem, televisyen... di bawah ialah senarai top lima finalis Anugerah Bintang Popular Berita Harian edisi ke-25 (ABPBH 2011). ABPBH 2011 akan diadakan di Arena Of Stars, Genting Highlands, ABPBH 2011 akan bersiaran langsung pada 8 April 2011 di TV3 dan stesen radio Hot FM.

Penyanyi Lelaki Popular
1. Aizat 
2. Anuar Zain
3. Black
4. Faizal Tahir
5. Hafiz

Penyanyi Wanita Popular
1. Alyah
2. Najwa Latiff
3. Shila Hamzah
4. Stacy
5. Yuna

Artis Duo/Kumpulan
1. 6ixth Sense
2. Bunkface
3. Forteen
4. Jaclyn Victor/Ning Baizura/Shila Amzah
5. Meet Uncle Hussain/Hazama

Artis Baru Lelaki Popular
1.Aeril Zafrel
2.Awi Rafael
3.Beto Khusyairi
4.Hazama
5.Johan Ariff As'ari

Artis Baru Wanita Popular
1. Izara Aishah
2. Najwa Latiff
3. Neelofa
4. Nur Fathia
5. Tasha Shilla

Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palare
4. Shaheizy Sam
5. Syamsul Yusof

Pelakon Filem Wanita Popular
1.Diana Danielle
2. Eja
3. Lisa Surihani
4. Maya Karin
5. Yana Shamsudin

Pelakon TV Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Fauzi Nawawi
4. Fizz Fairuz
5. Remy Ishak

Pelakon TV Wanita Popular
1. Fasha Sandha
2. Nora Danish
3. Rozita Che Wan
4. Scha Al-Yahya
5. Tiz Zaqyah

Artis Komedi Lelaki Popular
1. Afdlin Shauki
2. Along Cham
3. Johan
4. Nabil Ahmad
5. Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular
1. Alliza Abdullah@Enot
2. Didie Alias
3. Kenchana Dewi
4. Noorkhiriah
5. Sharifah Shahira

Pengacara TV Lelaki Popular
1. Ally Iskandar
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular
1. Cheryl Samad
2. Fara Fauzana
3. Sharifah Shahira
4. Nurul Syuhada
5. Raja Azura

Penyampai Radio Lelaki Popular
1. AG
2. Aznil Hj Nawawi
3. Faizal Ismail
4. Halim Othman
5. Khairil Rashid

Penyampai Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Fara Fauzana
3. Linda Onn
4. Raja Azura
5. Sharifah Shahira

Yang manakah yang akan berentap hebat? Siapakah faveret ramai.... Anda tentukan!

Terima kasih atas kunjungan anda. Sila like fan page kak sofi dan jemputlah follow blog ni, ya. :)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…