Langkau ke kandungan utama

TMKH: Review oleh Gadis Kampung Separa Bandar

Assalamualaikum... 

Terharu sungguh bila ada rakan blogger yang buat review novelku. Ya, Tak Mungkin Kuhindar di review lagi. Kali ini oleh seorang teman yang menjadi antara follower terawal di Luahan. Terima kasih Gadis Kampung Separa Bandar! 

SUNDAY, DECEMBER 11, 2011

TAK MUNGKIN KU HINDAR~NOVEL REVIEW

Baru selesai habis membaca novel Tak Mungkin Ku Hindar hasil penulisan Kak Sofi.

Mula-mula hanya dapat baca dalam blog dia dari bab 1- bab 15. Disebabkan keterujaan nak tahu penyudahnya aku mencari juga novel ni sampai dapat.

Sumber: Google
Kebetulan aku p Jaya Jusco Wangsa Maju ada plak MPH kat situ terus beli novel ni.
Komen aku, novel ni dah berjaya membuat aku menitiskan air mata. Cuma ada la gak yang aku tak puas hati sebab Maria terlampau senang sangat terima Hisyam balik. Sepatutnya kena lagi kuatkan hati....Hahaha...
Errrr tu pendapat aku jer lagipun namanya pon novel =P
Mengenai novel ini dari sisi aku:
Bila susah nak terima cinta, dipikatnya sampai dapat
bila dh dapat miliki, dirinya penuh curiga
dihina dan dicaci, lantas apa yg akan terjadi??
Kalau nak tau sila dapatkannya dipasaran.
Dari 5 bintang aku bagi 4 bintang.
GKSB, 4 bintang tu tinggi dan amat dihargai. Dan terima kasih kerana anda tolong promot :) 

Anyway, cerpen aku Seorang blogger tu... best! Keep it up! Nice! Kepada anda yang belum pernah ke blog GKSB, jemputlah ke blog dia. Best! 

Terima kasih atas kunjungan anda. Sila like fan page kak sofi dan jemputlah follow blog ni, ya. :)

Ulasan

  1. sama-sama kak.

    novel yang best macam ni haruslah di promote =)

    hihi...cerpen cinta seorang blogger tu best ke? masih bertatih lg...

    harap akak dapat beri tunjuk ajar..mana tau 1 hari nanti boleh terbitkan novel plak macam akak hehe

    =)

    BalasPadam
  2. GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr, jalan ceritanya menarik, cuma gaya bahasa digunakan terlalu mudah. kalau ada unsur suspen un syok juga hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…