apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

31.12.11

Perempuan suka, lelaki benci! Apa dia?

Assalamualaikum... 

Cuba teka, apa yang perempuan suka tapi lelaki benci? Banyak? Janganlah! Kita cuma nak fokus pada satu benda sahaja. Iaitu solekan. Alah... mekap!

Anda suka mekap? Solekan anda dalam kategori macam mana? 

Yang ini?
Atau ini?

Ini ada tips untuk anda bila anda nak pergi kerja mulai 2.1.2012 nanti. Iyalah, kan... cuti panjang hujung minggu ni, kita nak ingat semula resolusi kita yang banyak terbiar. Dan, bagi yang belum bertemu jodoh, tentu teringin nak dapat satu, iya tak? Habis, kalau wajah kusam saja, apa hal pulak? Tapi, kalau mekap sampai tak hengat dunia... apa kes..

So sedang2 saja, okey!
ThinkStock Photos
1. Jangan pakai foundation tebal sangat sehingga bedak seolah2 1 inci tebalnya di muka. Dah macam jatuh dalam tepung, apa kes?

2. 
Katanya, lelaki tak suka perempuan (ni bagi yang tak bertudung) dan bubuh gunung atas kepala. Maksudnya...bubuh sanggul tinggi2 kut? Haha...

3. Bibir warna neon... Tadaa...
4. Kening nipis sesangat macam ni..
5. Eye shadow biru... 
Banyak lagi lah... Kalu anda nak tahu, just google sini, k!

By the way, Selamat tahun baru 2012. tu je...

 Terima kasih atas kunjungan anda. Sila like fan page kak sofi dan jemputlah follow blog ni, ya. :)

4 ulasan:

  1. HAHAHA betul-betul.simple lg nice kot. natural is the best. hehe

    BalasPadam
  2. ade satu lg, iaitu artis korea dan muzik KPOP! haha.. lelaki memang serius benci, hahaha

    BalasPadam
  3. Emmet, bbercakap bg pihak lelaki ek? hehe

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.