Follow Us @soratemplates

6.12.11

Laluan Bukit Tagar berhantu?

Assalamualaikum..... 

“Berdasarkan statistik kemalangan bagi Januari hingga November tahun ini, sebanyak 26 kemalangan maut berlaku di kawasan Lebuhraya Utara Selatan (KM 393-436), Bukit Tagar. 

gambar ehsan biaq pi la

Dalam laporan akhbar sinar harian, Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Norel Azmi Yahya Afendy berkata, pengguna jalan raya dinasihatkan supaya memasang lampu dan isyarat kecemasan kenderaan sekiranya memandu dalam keadaan hujan lebat itu sebagai langkah berhati-hati ketika melalui kawasan yang berisiko berlaku kemalangan itu berikutan keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang.
“Apabila hujan lebat, jalan menjadi licin akibat air banyak berada di atas jalan raya. Pemandu juga dinasihatkan supaya memegang stereng dengan kukuh dan tidak panik ketika memandu dalam hujan lebat di sekitar kawasan itu,” 
Norel Azmi berkata, nasihat beliau itu memandangkan sekarang ini musim hujan dan pihaknya berharap supaya pengguna jalan raya bersama-sama membantu mengurangkan kemalangan berlaku di situ.

Nak tengok gambar-gambar lain tentang kemalangan di Bukit Tagar? Buka sini!

So, bagi anda yang sering melalui kawasan Bukit Tagar yang kini dianggap sebagai laluan berhantu, berhati-hatilah, ya! Jagalah nyawa anda demi orang-orang tersayang. ================================

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.