apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

7.12.11

Asyik main game, dia dihalau keluar dari kapal terbang!


Assalamualaikum..... 


Semua orang yang pernah naik kapal terbang tahu bahawa salah satu peraturan sebelum 'takeoff' ialah kita mesti tutup/matikan semua alat-alat elektronik kita seperti telefon contohnya. Peraturan ini untuk semua orang... tak kira siapa pun anda!

Kenal tak aktor dalam gambar tu? Nama dia Alec Baldwin. Pada aku dia ni taklah popular sangat tapi hebat juga rupanya sebab dia pernah tercalon untuk Hadiah Academy Awards. (Bagi pelakon hollywood, kalau tercalon untuk anugerah ni, kira pelakon tu memang best la!)

Okey, nak tahu, Alec Baldwin dihalau keluar daripada flight american airways kerana dia degil, tak dengar cakap pramugari suruh off i-pad dia. Hmm, dia asyik sangat main satu game ni. (haha, orang tua pun main game, ek! ops, aku pun suka main game jugak!)

Hmm, bagus! Tegas! Jangan ingat anda orang terkenal, anda boleh melanggar peraturan yang boleh mengancam nyawa penumpang-penumpang lain. Betul tak? Semoga artis, orang-orang terkenal di malaysia, politikus... semualah, menjadikan peristiwa ini satu teladan. Malang tak berbau, kan?

aku dapat artikel ni dari ...booted...

================================

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.