Langkau ke kandungan utama

Big Bang - The Best Worldwide Act....

Dari kiri: T.O.P, Seungri, Taeyang, Daesung, G-Dragon




Nak mengarut-ngarut sikit hari ni, hehe.... sesekali, kan...  

Okey, kumpulan yang gambarnya kat atas tu, namanya BIG BANG...

Pada akhir tahun 2009, kumpulan Big Bang telah menjadi artis paling dicari-cari di Korea Selatan. Mereka juga merupakan kumpulan artis luar pertama yang menerima anugerah "Pendatang Baharu Terbaik" dalam Anugerah Penyiaran Kabel Jepun dan merupakan artis Korea pertama yang menerima "Anugerah Japan Records".

Terpilih untuk menyertai persaingan MTV Europe Music Awards (EMA) 2011 yang berlangsung buat kali ke-18 di Odyssey Arena Belfast, Ireland Utara, Big Bang berjaya membuktikan kehebatan mereka apabila memenangi The Best Worldwide Act dan menjadi artis Korea pertama serta bukan dari Amerika yang merangkul anugerah itu. 

Pertama kali diperkenalkan, pemenang anugerah The Best Worldwide Act dipilih berdasarkan undian orang ramai di laman web rasmi MTV EMA 2011.

“Semua yang dimenangi sekarang ini adalah penghargaan daripada peminat kami. Mereka tak pernah jemu memberikan sokongan tidak kira jatuh bangun Big Bang. Terima kasih atas penerimaan anda, begitu juga MTV yang turut memberikan pengiktirafan amat berharga ini kepada kami,” 

Aku suka kumpulan ni bila diorang nyanyi lagi ni, Tell Me Goodbye. Ada yang tanya tu ...apalah? hehe.. Aku selitkan lirik dia.. Bagi anda yang berjiwa halus, rasanya mungkin akan tersentuh, ewah....

Big Bang – Tell Me GoodBye Lyrics
Letting you go…(here’s somebody…)
Letting you go…(here’s somebody…)
Yo I got this, yeah
still thinking about this thing alot
you got me shaken up
(Please tell me there’s a way)
And it got my head just spinnin’ round round round round
(Please tell me there’s a way)
Don’t wanna take a fall
It’s best to break it up
It’s gonna be better for you, move on
(Please tell me there’s a way)
Uh huh we break it break it
Or thought we make it make it
And now we cover it up
Girl I swear I won’t even for a second
cause you any pain
in order to protect you
there’s already no other way
Baby our love itself brings us pain
And I got nothing, nothing to say
Tell me goodbye, tell me goodbye
those hands that embraced me
Tell me goodbye, tell me goodbye
seem to be letting go
if forgetting me will give you freedom Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye
Girl you know when you lose your smile
I will place the blame on myself
Those words, and even the light
I will lose sight of everything else
Baby the moment our lips part this time
I’ll never find better, better than you
Tell me goodbye, tell me goodbye
those hands that embraced me
Tell me goodbye, tell me goodbye
seem to be letting go
merely being by my side is not kindness Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye
Yo and it’s so, so
Sad it just ain’t happening
Wish it could be better
Sorry to scrapping
But I just can’t let ya
Shouldn’t be less than happy
I said look at me
I couldn’t live with myself seeing you lacking
The things you deserve
Baby you was a part?
Must believe that it hurts
that lead this world
I feel the aching through my body
it just takes a bigger part of me
to be let you go
I wish that one soul
your voice, pained and fading away, away…
erased completely by the wind, stay, stay…
all these things, I can’t take it, those tears, don’t cry for me
for your sake I’ll never look back again
Tell me goodbye, tell me goodbye
those hands that embraced me
Tell me goodbye, tell me goodbye
seem to be letting go
merely being by my side is not kindness Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye
Tell me goodbye
Big Bang – Tell Me GoodBye Lyrics
  

Ulasan

  1. suke2...sy peminat big bang...ngeeeee

    BalasPadam
  2. @eemahehe.... suka bb dah terkenal sangat, ya?

    BalasPadam
  3. alahaii cikgu ! awat letak lagu ni, -.-'

    BalasPadam
  4. @sue :)kenapa sue? x fahamlah.. boleh beritahu sbbnya?

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…