Langkau ke kandungan utama

Cintamu Cintaku Satu - Komen yang menceriakan pagiku....

Ana Sofiya


Assalamualaikum.....

Anda sihat pagi ni? Harap-harap anda sihat dan dapat memulakan hari Khamis ini dengan penuh gembira, bahagia dan ceria, macam aku. 

Aku ceria kerana mendapat satu maklum balas positif daripada seorang yang menggelarkan dirinya me myself, gadis muda remaja yang baru mencecah umur 18 tahun. Keterujaannya mengomen buat aku tersenyum senang pagi ini. Thanx me myself.  

Tidak ada apa yang lebih beshhh.... bagi seorang penulis (walaupun dia bukanlah terkenal sangat macam aku nih, hehe...) selain daripada mendapat komen yang memberikan semangat macam komen ini. sudi-sudikanlah membaca, ya....


hi Kak!! 
saya baru lepas baca novel akak tajuk "CINTAMU CINTAKU SATU"..tersangat beshhhh =)terima kasih untuk novel y sgt romentik nih..semasa baca novel ni,rasa seperti pertama kali jatuh cinta dulu..terbuai buai je..memang wujud kei lelaki macam taufik ashari ni???realitinya susah sangat nak cari laki macam ni..saya suka sangat novel akak sebab x berat..kadang2 kita baca novel nih sebb nak release tension..tapi sesetengah novel tu cam serabut je..dengan konflik yang berat2..makin tension lagi time baca tuh =( macam mana nak relax kan?? kalu dah time baca pun kita pening pasal konflik semua bagai..harap akak dapat hasilkan lagi novel2 bestt mcm ni k! gud luck =)
p/s:saya habiskan novel akak dalam masa 6 jam je..pas habis tgk2 akak ada blog dekat laman DARI HUJUNG JARI...ANA SOFIYA..huhu dengan cergasnya saya mengomen.
terima kasih, adik...

anda buat aku bersemangat meneruskan perjuangan. anda buat aku bersemangat untuk menulis dan menulis lagi. dan, terima kasih juga kepada semua silent readers LUAHAN. 

tanpa anda siapalah.... sofi.

========================================================================

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…