apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

30.6.11

Wardina! Aku suka ketegasanmu!


Assalamualaikum.....

Menjadi public figure memang sentiasa diintip. 
Ada saja yang ingin mengambil tahu tentang mereka. Apatah lagi kalau perkara tu d..bom! 
Wah, bukan main lagilah! 

Pengacara popular, Wardina Safiyyah Fadlullah, 32, juga tidak terkecuali. Heboh kisah dia masuk PKR. Pulak dah! Banyak blog hentam sama dia sebab join PKR... tentu sajalah blog orang UMNO, kan?

Tapi, bila Wardina beri tempoh 14 hari mulai semalam kepada pengendali blog, aku jadi hairan juga. Takkan dia marah sebab orang kaitkan dia dengan PKR kut? Kalau tak benar, biarkan ajelah. Lama-lama, bila letih, diamlah blogger-blogger yang nak trafik tinggi tu. Ewah!

Tapi, aku yakin, Wardina marah bukan sebab tu. Dia sedih sebab gambar lama dia masuk di blog2 berkenaan. Masyaallah, kalau iya pun geram sebab Wardina masuk PKR (kalau betullah?), kenapa mesti tunjuk gambar ketika dia belum menutup aurat? 

Baca ni...
Ujar pengacara Malaysia Hari Ini (MHI) di TV3 itu, blog tersebut telah memuat naik gambarnya semasa tidak memakai tudung yang disifatkan sebagai menghina dan memalukannya.
"Saya mempunyai anak dan suami. Membuka aib saya pada masa dahulu sedikit sebanyak memberi kesan kepada mereka. Jadikan kisah saya sebagai tauladan dan saya berharap hal ini tidak terjadi kepada artis-artis lain (yang kini memakai tudung)," 
Bagus, Wardina! Syabas! Memang kak sofi sokong tindakan anda. 

Tak bolehkah masukkan gambar terbaru? Yang nak masukkan gambar lama tu apasal? Kepada blogger yang dimaksudkan oleh Wardina itu, belajar-belajarlah menghormati perasaan orang lain.

6 ulasan:

  1. kesian dkt wardina. smoga dia trus tabah dgn sgala dugaan n cabaran hidup.=) wallahu'alam

    BalasPadam
  2. kagum!
    semoga ramai lagi artis2 kita yg mendapat hidayah Allah s.w.t.
    hanya mampu mendoakan fr jauh. :)

    BalasPadam
  3. Wardina, Jangan peduli apa orang kata. I am sure you are wise enough to decide for yourself. Inilah dugaan.

    BalasPadam
  4. @nadiah_abdllah
    ya, mmg x ramai yg sanggup tegas spt wardina ni..

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.