Follow Us @soratemplates

9.6.11

wah! mereka bergaduh besar!


bila aku baca headline di harian metro, aku pun cakap sendiri....

alaa... tak sedar diri betul orang asing nih! datang malaysia lain kali bawak anak bini. tak adalah berebut-rebut wanita!

sekali buka berita ni di BH online, siap ada gambar FRU lagi. apa cerita? 

terus masuk pos! huhu....

dalam satu pergaduhan membabitkan sekurang-kurangnya 400 orang pekerja Vietnam dan Bangladesh, didapati 23 darinya cedera dengan tiga daripada mereka dimasukkan ke hospital.  

ada dua kumpulan terlibat di mana kebanyakan pekerja asing terbabit bersenjatakan kayu dan batang besi selain batu.dalam pergaduhan itu di asrama sebuah kilang di Taman Semarak, Nilai, malam tadi. 


Pergaduhan itu berjaya dileraikan dengan campur tangan anggota polis dan Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) yang memisahkan kedua-dua kumpulan itu. 

bukan itu saja....

tindakan pantas polis menutup laluan ke asrama itu berjaya mengelakkan kejadian lebih buruk apabila dapat menghalang beberapa kumpulan lain yang dianggarkan seramai 1,500 daripada menyertai pergaduhan itu. 

Kejadian itu turut menyebabkan polis mengarahkan penduduk berhampiran supaya tidak keluar rumah bagi mengelakkan kejadian tidak diingini. 

Berikutan kejadian itu polis terpaksa berkawal di kawasan itu sejak malam tadi. 

tengoklah! orang mana bergaduh? orang asing aka orang luar! orang kita pernah buat? tak pernah! nampaknya FRU ada kerja jugaklah, kan. kalau tidak asyik kena leraikan demonstrasi ajelah..hehe...

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.