hargai suami, tau.. dia dah banyak berkorban untuk anda...


anda sayang suami anda, kan? kalau masih ragu-ragu, baca ni. tengoklah betapa banyak yang dia dah korbankan untuk anda.....


1. KAIN, kain lebih banyak ukurannya untuk buat baju kurung isteri daripada seluar suami. Suami sanggup beli kain yang banyak untuk isteri.

2. MESIN basuh/mesin parut kelapa/mesin jahit/blender/ oven/dan macam2 lagi mesin kat rumah, semuanya suami lebih rela tak pakai, semuanya ikhlas bagi isteri guna.

3. SABUN, BERUS, PENYAPU, sekarang ni anda semua tahu harga barang semuanya naik. Tetapi si suami sanggup beli setiap bulan untuk isterinya sedangkan suami tak pernah gunakannya.

4. TUALA, suami cuma pakai sehelai saja tuala sedangkan setiap bulan isteri bertukar-tukar tuala..

5. BAJU, suami cuma pakai sehelai saja baju dalam satu masa, tapi isteri pakai dua baju dalam satu masa (baju dalam).. ngeeee...

6. BARANG KEMAS, suami tak pun pakai rantai emas, subang emas, gelang emas. Tapi beli jugak untuk isteri. [ hehhehe]

7. ALAT SOLEK, suami rela tak pakai gincu, maskara, eye shadow dan bagai2 lagi alat solek tapi SANGGUP beli untuk isteri. Ini yang paling tak boleh blah ni... membazir... tapi belikan jugak...[ hehehe]

8. KASUT, suami lebih rela pakai kasut yang tumitnya rendah, demi isteri dia sanggup beli yang bertumit tinggi.

9. REHAT, 90 hari isteri di beri rehat selepas melahirkan anak sedangkan suami mungkin akan diberhentikan kerja kalau rehat sebegitu lama.

10. AMBULANS, setiap kali nak melahirkan anak, isteri dapat merasa naik ambulans sedangkan suami, Cuma ikut dari belakang dengan kereta sendiri.

11. TIDUR LUAR, kadang-kala bila ada perselisihan faham, suami berkorban tidur di ruang tamu, sedangkan isteri syok jer.. tidur dalam bilik.

terima kasih sekamar rindu. nice n3, kan?

Ulasan

  1. tak relevent langsung......
    suami beli alat2 tu semua dia tak pakai sebab nak suruh isteri jadi MAID buat kerja utk dia. baju dia juga isteri basuh, rumah dia juga isteri mop,kemas etc. sedihnya.... suami supossed get maid for wife not make wife as maid......

    cuma brg kemas n makeup aja untuk isteri. itu pun must use for him..... hehehe so semua nya utk suami nothing special......

    BalasPadam
  2. kak sofi...
    rasanyer alasan2 kat atas tu tak relevan kot.... tp nak sangkal pun payah gak, dosa le plak... any how, kita mmg kene hormat dia sbb dia adalah insan yg bergelar suami... hi..hi..hi.. i luv him so much...

    BalasPadam
  3. hmmmm... alasan2 yg tak berape nak konkrit... tp tak pe la, kita hormat sbb dia adalah suami kita..

    BalasPadam
  4. @Anonymous

    haha, marah nampak? alahh... tu sebenarnya nak perli org lelaki jekk..

    BalasPadam
  5. @Anonymous
    mmg x konkrit langsung, kan? hehe...

    BalasPadam
  6. cik sofi, barang-barang di atas tu..semua sy beli dgn duit sendiri...
    -che`leen-

    BalasPadam
  7. cik anon,
    mmg, kebanyakan wanita skrg menyediakan sendiri semuanya...
    nasib, nasib, kan!

    BalasPadam
  8. Kalau tanggungjawab dia isteri laksanakan n tanggung..tp dia xhargai..smcmana kak skg ni sy beserah ja pd Allah

    BalasPadam
  9. Anonymous, sebenarnya, kita menunaikan hak suami... insyaallah allah akan berikan kita hak kita nnt..

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

Yang Terakhir: Versi Cerpen

Inikah Cinta? : Versi Cerpen