apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

28.3.11

sembunyi widget di sidebar

kalau anda perasan, widget kat sidebar blog aku ni dah berasing-asing. jika anda menekan home@ luahan, widget yang akan kuar di sidebar ialah entri terkini, novel-novelku, cerpen, sejarah, kliklah, followers, novel2 nukilanku. yang lain-lain aku hide/sembunyi.

widget yang tersorok itu ialah kotak jerit, n3 best,  tak mungkin kuhindar dan cintamu cintaku satu.

tujuan?

nak ringankan blog so anda sume boleh loading cepat sikit. kaedah ni aku dapat drpd yahaya, teknikbuat blog. very helpful. thanx yaya.

cara? alah, anda google teknikbuat blog, sure dapat blog budak ni. hehe....

di internet ni ada ramai guru dengan berbagai-bagai tutorial. bagi anda yang suka blogging, tentu banyak pilihan best utk anda. aku pun suka juga ubahsuai blog. dan pasti akan ke blog-blog ciktom, nescafe ais dan yaya untuk panduan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.