Follow Us @soratemplates

15.3.11

minat berniaga? ni peluang untuk anda... dan aku..

anda minat berniaga? ingin menjadi usahawan kecil dan sederhana kalaupun bukan businessman juta-jutaan macam tan sri syed mokhtar al bukhary? hehe... jadi tokei dadih ke....atau tokei kain ke? ni ada peluang untuk anda. baca, ya!

SME Bank komited membantu usahawan kecil dan sederhana (PKS) di negara ini dengan melancarkan program inovatif, IQ-Dagang bagi merealisasikan idea yang diperkenalkan PKS sama ada dalam bentuk kejuruteraan semula ataupun idea melalui proses kajian dan pembangunan.

sebanyak 116 idea perniagaan telah diterima dan daripada jumlah itu, 15 idea perniagaan dapat dimajukan sehingga layak mendapat kemudahan pembiayaan sepanjang 2010.

di bawah program itu Kaunselor Bisnes SME Bank yang berpengalaman seterusnya membimbing usahawan atau bakal usahawan untuk bersama memajukan idea terbabit.
“Pendaftaran untuk IQ-Dagang ini dibuka empat kali setahun dan sesiapa mempunyai idea perniagaan terutama yang berpotensi untuk dikembangkan dialu-alukan menyertai program ini. Malah, kami menerima sebanyak mungkin idea daripada PKS kerana ini platform terbaik bagi mereka yang ingin membentuk perniagaan dan jenama yang boleh bersaing dalam pasaran domestik serta global,” 
SME Bank menyasarkan idea atau rancangan perniagaan dalam 12 industri Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) yang dikenal pasti dengan tumpuan awal pada enam industri strategik iaitu minyak dan gas, pendidikan, pembinaan, kesihatan, makanan, pengangkutan dan logistik.

golongan sasaran bagi program itu adalah terdiri daripada bakal dan PKS baru yang meliputi perniagaan bersaiz kecil dan sederhana. SME Bank juga menerima pendaftaran melalui mana-mana cawangannya di seluruh negara.
“Setiap cadangan bernas akan SME Bank usahakan bersama PKS bagi membentuk perniagaan yang mantap dan mereka yang berminat boleh menghantar idea atau rancangan perniagaan melalui laman web atau menghubungi pusat panggilan kami,”

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.