apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

28.3.11

machonya profile picture dia.... tergugat seyyhhh....

di facebook sekarang, aku sudah jadi seorang yang sangat hati-hati. bila nak confirm friend, aku mesti pastikan yang dia, aku kenal. kalau aku x kenal dia, aku mesti nak tengok profilenya. kalau rasa x brp nak berkenan, aku x akan add.

bukan sombong, okey. tidak! just to be cautious. maklum, sekarang ni banyak sangat kes penipuan. entahlah, nak berkawan pun kena menipu ke?

aku suka kawan. aku suka chat jugak. tapi kekadang, ada entah siapa dari indialah, dari uk lah, chat merayu, cakap aku cantiklah, suka tengok gambarlah...eeeii, geli...macamlah aku ni tak sedar siapa diriku. tapi yang pelik, majoriti bukan orang kita. sume dari negara mana ntah.

mana tau? dioranglah cakap. ntah2 depa tu sume orang malaysia yang menyamar? mungkin jugak!

tapi, kan... bila aku fikirkan semula, semua inilah yang menjadi pendorong kepada retaknya hubungan suami isteri. iyalah, bila isteri berfb dan terpesona dipuji, dipuja oleh jejaka yang dalam gambar kemain macho, siapa tahan, kan? godaan! godaan! x isteri, suami pula. jumpa balik classmate lama, bekas makwe yang sudah jadi janda. amacam? rasa kasihan akan menyimbah dan.... cinta kembali berputik.

entah, payah kan... iman betul2 tergugat kini. namun jangan jemu meminta agar Dia melimpahkan rahmatnya. dunia ni kejap aje. x naklah disesiakan.

p/s: kepada yang menanti cerpen or novel baru, hmm......coming! coming..hehe...

love u all. thanx atas sokonganmu.

4 ulasan:

  1. aku rasa xpayah tgu suami isteri kot
    pasangan monyet n muda pon ada bergaduh pasal fb

    tp bukan aku la

    haha

    BalasPadam
  2. nk senang xyh join sume2 tu.... jimat masa n tenaga pe... :P

    BalasPadam
  3. @gabanMorka

    mmg betoi... fb ni dah menghavockan perasaan dan akal waras

    BalasPadam
  4. @gabanMorka

    mmg betoi... fb ni dah menghavockan perasaan dan akal waras

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.