Follow Us @soratemplates

29.3.11

12 april menjadi penentu

siapakah menyangka sebuah perkahwinan akan berakhir dengan tragis, kan? isteri mati dibunuh dan yang dituduh bukan orang lain, suaminya sendiri juga. 

kita menanti dengan debar keputusan mahkamah yang akan memutuskan sama ada mohafri mohamed 39, bekas pengurus katering bersalah atau tidak, pada 12 april nanti. 


mohafri didakwa membunuh isterinya, Fazlina Ahmad, 39, di rumah mereka di No 70, Jalan Pinggiran 2, Taman Pinggiran Ukay, Ampang, antara jam 5 pagi dan 10.30 pagi, 30 Disember 2009. mayat isteri ditemui berbungkus selimut dan disumbat dalam almari.


Hakim Datuk Mohtarudin Baki menetapkan tarikh itu selepas mendengar hujah pihak pendakwaan dan pembelaan pada akhir kes pendakwaan, semalam.

Tertuduh yang diwakili peguam Hisyam Teh Poh Teik didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dihukum mati mandatori.

Mayat Fazlina, ibu dua anak itu ditemui dibaluti selimut tebal dan diletak di bahagian bawah almari pakaian manakala hidung dan mulutnya ditekup menggunakan pita pelekat.

nak baca apa kata pendakwa dan peguambela, masuk sini

tak baik menuduh... one is not guilty until proven, itu apa yang aku fahamlah. tapi kalau benarlah dia, si lelaki ini melakukannya, ya allah..... di manakah peri kemanusiaan? kalau benci, marah dan menyampah sekalipun, lepaskanlah cara baik. ceraikan! dulu masa nak menikahpun, bukankah semua dibuat mengikut adat?


sedih, kan? orang melayu beragama islam namun tindak tanduk? 


ampuni aku ya allah, 


bukan mengumpat... sekadar melahirkan rasa kecewa. 


p/s: hati-hati memilih bakal suami atau isteri.


Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.