Follow Us @soratemplates

7.2.11

mesir: menjadi igauan

ini antara pengalaman yang mungkin x dpt dilupakan oleh pelajar-pelajar kita sewaktu di mesir.

Khairul Azhar Asaruddin, 21.
Kami terperangkap dalam demonstrasi tersebut, malah lebih menakutkan apabila ada segelintir perusuh cuba memukul kami. Bagaimanapun kami bernasib baik kerana ada rakyat tempatan memberi pertolongan. Rakyat Mesir tersebut melindungi kami sehingga kami boleh keluar daripada kepungan kumpulan perusuh. 
katanya lagi:
Bagaimanapun kesemua mereka bernasib baik kerana tidak ditimpa sebarang kecederaan. Ia juga disebabkan oleh sikap rakyat Mesir yang menghormati warga asing lebih-lebih lagi dari Malaysia. 
Azzatulfatonah Salim, 19
Alhamdulillah, tiada kejadian tidak diingini berlaku. Namun bekalan makanan tidak mencukupi dan kami perlu berjimat cermat sehingga bantuan sampai. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pegawai yang bertugas di rumah Sabah yang banyak membantu dalam menjaga keselamatan kami semasa demonstrasi berlaku.
Dayana Nali, 19
Setiap hari saya mendengar bunyi bising dentuman bom petrol. Ia mencetuskan perasaan takut dan menyebabkan keselamatan saya dan teman serumah tidak selamat. Walaupun saya tidak pernah nampak suasana sebenar tunjuk perasaan itu dan hanya mendengarnya daripada cakap-cakap orang, ia sedikit sebanyak menimbulkan rasa gerun di hati. 
sofi

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.