Langkau ke kandungan utama

Aku pun nak pakai SK-II lah....

AYASE...mula mencuba SK-II ketika berusia 23 tahun selepas disyorkan jurusolek peribadinya.
cuba tengok muka dia. adoyaiii... mulusnya! cantiknya kulit dia. nak...

hehe, tu sofi dah tak sedar dirilah tu....

tapi, memang dia cantik, kan? sebab tu dia jadi duta termuda SK-II. 

ada x sesiapa di antara anda yang dah guna SK-II? iyalah, bukan aku tak caya kat artis ayase dari jepun ni, kan...cuma, dia dah sememangnya sedia cantik. pakai jenama apa pun, tetap menawan. 


so, kawan-kawan, kalau ada di antara anda yang dah atau sedang gunakan SK-II, dan memang kesannya sama seperti apa yang ayase cakap kat sini, tolong story sikit, ya. almaklumlah, kulit muka aku dah berusia hampir... setengah abad dah ni, nak bagi anjal balik. hehe...


okey. bye!


sofi

Ulasan

  1. sy penah pkai dlu..xnmpak kesan pn..so pas pkai sbln lebih dh stop..xsgp nk support,dh le xnmpk perubahan pn..hehe

    BalasPadam
  2. @ryssa267ya jugak, bukan semua org sesuai dgn satu satu jenama, kan?

    BalasPadam
  3. salam..akak da pakai 16 tahun..alhamdulillah..ok..

    BalasPadam
  4. nk try guna produk ni tp nk tgk dlu result artis malaysia yg pki produk ni..klu yg kulit da putih melepak tu xpyh nk nk kata la sb kulit mmg da cantik.xde ke contoh kulit sawo matang ke yg pki produk ni,baru nampak ada hasil ke x..

    BalasPadam
  5. saya br pakai sk ii yg miracle water jer...tu pun kalo time tak blh sembahyang pakai la pagi n malam kalo blh sembahyg pg pakai hada labo botol merah siang mlm pakai miracle water malam...cb yg bgsnye pakai miracle water nie muka tak berminyak walaupun duk berjemur 2 ke 3 jam bawah matahari...hada labo botol merah pulak mcm biase jer tak de perubahan tp cik suami muka dia byk kedut2 bl pakai mlm2 seblm tido dlm tempoh sebulan dah nampak muka makin tegang...mcm awek muda gitu....

    BalasPadam
  6. idA, maaf, br baca n3 ni, wah lamanya pakai, mesti cantik kulit idA ni....

    BalasPadam
  7. Anonymous, hehe... dia orang pun pandai pilih artis, kan? tp x kisahlah. seronok tengok...

    BalasPadam
  8. Anonymous, en suami pakai jugak? wah anda kena saing laa.. biar sama2 nmpk muda hehe...

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…