Langkau ke kandungan utama

aku dah tak berani bubuh autobacklink. mengapa?

salam.

ya, aku memang dah tak berani bubuh autobacklink tu. kenapa? sabarlah.... nak ceritalah ni...

mulanya aku kagum dengan blog borak kosong. dia punya tetamu dalam satu-satu masa, cecah ratusan. tu x cakap fasal ben ashaari dan mat gebu...

okey, aku tanya eddie, camne borak kosong punya trafik so d tinggi (online user laa).

dia jawab, tu yang best tu..blogger hebat balas pertanyaanku..huhu... dia suruh aku masuk blog ohdaus.

aku pun masuk dan baca dan buatlah backlink seperti yang diajarkan. pada masa sama, ada offer auto backlink di shout box. aku pun begitulah punya ghairah nak trafik tinggi... apa lagi? copy link tu....

meletup2lah online user aku dalam x sampai 1 jam. seronok wehh.... dapat 100, ada yang mencecah 400 uv. gembira sakan.....

tapi, pd 4.2.2011, nuffnang aku, 0. kehairananlah diri ini. tapi tu bukan sebab aku buang autobacklink kawan2, okey. jangan salah sangka, ya. bukan sebab nuff, tu! esok, baru aku tahu jawapan en nuff mengapa uv dan pv aku hari tu , 0.

sebab utama aku buang habis autobacklink ialah, blog aku asyik hanging. aku mmg pantang blog lambat loading, apalagi kalau tergantung, memang x leh tahan. so... terus buang sume. puas hati! jadi, sekarang ni dah x de autobacklink dah. elok la pulak blog luahan berfungsi semula.

kepada teman-teman yg dah bagi autobacklink ari tu, thanx. mmg bukan rezeki aku nak dapat banyak trafik cara begitu, kot.

sofi. 

Ulasan

  1. uihh!!
    macam tu plak...
    gue baru nak try autobacklink

    BalasPadam
  2. a'ah. my blog pun hang bila letak tu semua. menyesal habis.
    apasal jadi macam tu ek ?

    blogwalking, jumpa blog dan entri ni. :)

    BalasPadam
  3. ramai yang tak suka orang guna benda tu. better kita dapat trafik cara biasa ;)

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…