Follow Us @soratemplates

31.1.11

pelajar malaysia di 'gang-raped'. hulurkan rasa simpati anda!

400yahoo_bellerbys
ini berita yang menggemparkan dan tentu sekali amat menyedihkan. walaupun aku bukan ahli keluarga mangsa, namun aku turut bersimpati dengan nasib yang menimpanya. 
akhbar tabloid british, the sun melaporkan bahawa seorang pelajar malaysia berusia 18 tahun, telah dirogol secara beramai-ramai oleh 7 orang lelaki rusia yang mengaku diri mereka pelajar di Bellerbys College in Greenwich, South London. pelajar malang itu bukan setakat dirogol setelah diberi 'dadah' malah gambar sewaktu kejadian turut dirakamkan. 
bagaimanapun, yang pasti, sebenarnya, salah seorang perogol itu bernama Oleg Vladimirvich Ivanov, 23 dan dia ialah seorang pegawai perisik untuk Polis Moscow. Oleg sudahpun didakwa! 
peristiwa malang ini berlaku 2 minggu lalu semasa pelajar-pelajar pengajian bahasa inggeris kolej tersebut berparti. nasib baik, iPhone yang digunakan untuk merakam kejadian itu sudah dirampas oleh polis britain.
Ivanov dan 3 lagi lelaki Gregory Andreev Melnikov, 22, Norayr Davtyan, 25, dan Arnen Simonay, 26, sudahpun didakwa di the Woolwich Magistrates’ Court pada selasa dan rabu lepas. 4 orang lagi masih direman.
mangsa kini trauma. memang kasihan. dia masih terlalu muda. sampai betul hati manusia yang sanggup buat dia macam tu!  
wahai kementerian pengajian tinggi... tolonglah uruskan pemergian ibu dan ayah anak malang ini ke sana kerana semestinya, dia sangat-sangat memerlukan mereka sekarang ini!
bacalah di sini.
sofi

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.