apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

28.1.11

menjawab soalan

baru-baru ni ada dua soalan aku terima di shoutbox

1. macam mana nak bubuh iklan nuffnang di blog dan
2. apa itu n3 autopublish

aku jawab yang nombor 1 dulu.

langkah-langkah utk masukkan iklan nuffnang ke blog

- daftar di sini
- di blog encik nuff tu.... pergi ke setiap butang dan anda akan di pandu arah untuk semua perkara termasuk poll, iklan dan menyertai segala macam berkaitan iklan dipamerkan. 
-mudah aje, kan....

selamat mencuba ya..hanny!

n3 autopublish pula bermaksud n3 yang anda sudah tetapkan bila ia hendak dipaparkan. 

contoh.....

sebaik anda sudah menyiapkan satu post, anda....

post option > scheduled at > taip masa dan tarikh yang anda pilih > publish post

senang aje, kan? 

selamat mencuba.

sofi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.