Follow Us @soratemplates

23.1.11

Lepas telan telefon bimbit, Gena terus bersedih. Mengapa?

KIEV, Ukraine - Seekor buaya berusia 14 tahun, Gena, enggan makan sebarang makanan selepas ia menelan satu telefon bimbit milik seorang wanita yang terjatuh ke dalam kurungan haiwan itu di sebuah akuarium di bandar Dnipropetrovsk.

iyalah, kan? dia tak boleh guna telefon tu untuk menelefon buaya betina idamannya, ataupun nak sms kat buaya girlyfriend... tu yang sedih. sebab itu dia murung dah dekat 4 minggu dah, hehe....
Pada mulanya, para pekerja akuarium itu tidak percaya dakwaan wanita tersebut yang berumur 20-an bahawa telefon bimbitnya ditelan buaya tersebut.

"Namun, apabila telefon itu berbunyi dan bunyinya datang dari dalam perut buaya tersebut, kami mengetahui dia (ibu tersebut) tidak berbohong," kata seorang pekerja di akuarium berkenaan, Alexandra.

Wanita berkenaan terjatuh telefon itu semasa dia mahu merakamkan aksi buaya tersebut sedang membuka mulutnya. 

Ekoran tertelan telefon itu, buaya tersebut tidak makan selama empat minggu dan kelihatan murung dan sakit.

Alexandra berkata, kelakuan buaya jantan tersebut berubah selepas ia menelan telefon itu kerana ia kini bergerak amat perlahan dan kurang berenang berbanding sebelum ini.

Ketua doktor haiwan, Oleksandr Shushlenko berkata, jika buaya berkenaan masih enggan memakan sebarang makanan, haiwan itu akan menjalani pemeriksaan sinar X. - AP

dipetik dari kosmo

sofi

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.