apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

2.12.10

pengganti garfield?

Another famous moggy is Garfield whose popular cartoon strip created in the Seventies by Jim Davis often portrayed the comic cat's laziness, obsessive eating and hatred of Mondays and diets
ni gambar garfield. kucing yang terkenal malas, kuat makan dan popular. 
haha...sekarang, garfield ada saingan tau! 
si comel dari itali. 
aku suka sangat kucing yang ni. 
nama dia guily...
tengoklah gambar2 dia kat bawah ni!

Cheer up: She may be the cat's whiskers but Giuly adopts a bit of a glum expression
guily dibeli oleh chiara yang tinggal di florence, itali di kedai 'pet'
kata chiara, guily ni manja, selalu suka ikut dia pergi ke mana saja..
Catnap: Giuly enjoys a little me time as she relaxes against a wall
guily ni pendiam tapi suka main. beratnya lebih 5 kg. 
mula jadi terkenal bila chiara masukkan kisah dia dalam blog.
sejak tu, peminat semakin bertambah terutama daripada amerika dan italy.

Get-out claws: Giuly sharpens up her act for anyone who suggests she's an over-fat cat
apa guily buat tu? haha, itu hobi dia, cakar pokok. 
satu lagi hobi dia...pada aku hobi yang ni special. sebab...
guily suka main hujan..padahal kucing tak suka air, kan?
ah, lupa... cubalah anda pi kacau dia dan tegur gini ke dia....
'hello guily, my tubby cat..you are soo fat!" 
teka, apa dia buat?
hmm, macam andalah, kalau orang kata anda gemuk, anda marah tak?
guily pun sama... dia akan cakar muka anda, tau!!
It's a rollover: Giuly takes time off from the pressures of her new-found fame and takes a cat nap
hmm, penat dah main..ngantuklah! guily tidur dulu, ya!
selamat.... tidur!!
huhu....

4 ulasan:

  1. geramnya tgk... ada iras2 garfield... garfield tu sebaya dgn akak ni... udah 32 thn.. thn1978..

    BalasPadam
  2. @alreinsy
    hehe.. mmg menggeramkan..rasa nak cium2 kucing tu puas2

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.