Luahan

apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

apa yang paling mengecewakan anda sebagai seorang blogger? banyak? yalah! apa dia yang banyak tu? nak senarai? ni dia.... 1. bila perasan...

blogging ni menyedihkan!

By Disember 02, 2010



apa yang paling mengecewakan anda sebagai seorang blogger? banyak? yalah! apa dia yang banyak tu? nak senarai? ni dia....

1. bila perasan dah yang n3 cukup bagus, tapi yang datang baca, yang online, seorang dua sahaja. sedih rasa hati. rasa nak menyanyi lagu patah hati...

2. bila tengok ramai yang online tapi komen tak ada pun. majoriti jadi silent reader aje..aduyaiii... kenapa anda tak komen ek? tak tahu apa nak komen? n3 terlalu bagus sampai tak terasa perlu mengomen? atau kalau komen, pasti kaw punya kutuk, jadi lebih baik jangan komen? mana satu? 

3. follower dok banyak tu aje. entah bila hendak bertambah. sehari, sorang. 3 hari, dua orang. kadang-kadang, sebulan baru 5 orang. 

alah, kenapa tak ada follower? tak cun? apa yang tak cun? blog? owhh...blog anda blog syok sendiri. ikut selera anda aje, ek? eh, suka hatilah, kan? ini kan, aku punya blog..? lebih kurang begitulah anda cakap, makanya yang nak follow pun akan cakap...eh, suka hatilah, aku nak ikut ke tidak! kaki aku, kan? huhu... 

mungkin jugak ada yang cakap, tuan blog tak smart, tak comey, tua... haha...suka hati andalah... buatlah andaian apapun... tak mengapa! tapi, sekali fikir, kan... kalau ada ramai follower pun tapi, kita tak jaga mereka, kesian jugak kat diorang. macam anak...kalau ramai, banyak ragam, mak kena jaga semua, bukan boleh pilih kasih, betul tak? 

4. lagi? 

isy, cukuplah tu! banyak2 pun, bukan boleh ingat...

ada yang tanya, kenapa hari ni tak ada novel? jawab aku, nak testing lah? testing apa? adalah...lain kali aku bagi tahu anda, k!

You Might Also Like

4 comments

  1. hukhuk. bersabar yer ;) hidup berblogging centu la. ada msa rami yg bca, ada masa tada lgsg . yg berlaku jadikan sbgai peransang utk kita lebih maju oke . think positif ;)) keep it up dear

    BalasPadam
  2. 1. pd kita mgkin bagus, tp tidak pd org lain
    2. erm komen2 yg skrg suma berjawab tak? takut byk sgt komen nnti smpi tak larat kak sofi nk jawab..wahahhaa jwpn kpd komen kdg2 mberi keterujaan utk komen lagi dan lagi dan lagi..
    3. sabarla...lama2 nnti ramaila

    BalasPadam
  3. @oshin
    sakam oshin, mmg harus bersabar. hehe.. dah biasa dah..tp terima dengan hati dan fikiran yang positif.
    lagipun, ramai jugak yang datang blog ni, terutama kalau ada n3 cerita yg baru.

    BalasPadam
  4. @ozzy
    no 1 tu setuju sangat..kut2 syok sendiri kan?
    2. jawab dan akan pastikan terus menjawab dgn lebih ikhlas hehe
    3. sebenarnya kl 1000 uv 500 uv sehari memang dah dapat, alhamdulillah hehe
    entri ni saja aje utk mereka yang sudah lemah semangat, oxxy.

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.