apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

22.11.10

nak dpt iklan nuff banyak2?


pasti anda pernah tengok gambar kat atas tu. aha... di blog encik nuff.  hari ini aku nak kongsi dgn anda tentang kenapa bintang tu penting, terutama untuk menarik pengiklan ke blog kita. 
  
ada banyak kempen yang berlainan yang berjalan serentak di ribuan blog yang meletakkan Nuffnang kat page mereka. sebahagian daripada blogger-blogger ini menerima kempen yang sentiasa berulang minggu demi minggu sementara ada juga yang mendapat pada kadar yang berkurangan. 
Ada banyak faktor yang mempengaruhi pemilihan blog berdasarkan iklan Cost-Per-Unique Visitor,  antaranya ialah: 
1. cara anda meletakkan iklan nuff anda. 
sila ke....page ni
2. juga anda mesti pastikan bahawa anda berstatus glitterati. banyak keistimewaannya tau!


3. satu lagi faktor ialah CTR yg blog tu dapat pada kempen sebelumnya. kalau banyak, maka pada masa akan datang peluang untuk pengiklan akan datang menempatkan iklan adalah lebih tinggi. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.