apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

17.11.10

mari guna google translate

salam...

korang pernah guna google translate tak? frankly, aku ada juga guna tetapi masa tu, mungkin sebab aku alihbahasakan artikel, taklah berasa apa-apa sangat. tapi baru sekejap tadi aku melihat ashikin ketawa sakan. ashikin ni anak aku, dia baca post baru mak dia hehe...

geli hati melihat dia gelak, aku pun tanyalah...apa yg dia baca. rupa2nya......dia translate citer Tiada yang lain 4....

aku ambil sebahagian ya... gelaklah...gelak...

Tiada yang lain 4
None 4 Other
.............................

Sudah lama tidak berjumpa tentulah banyak kisah lama yang tersingkap, kenangan semasa Idris dan Dr Husin sama-sama bertugas di Hospital Selayang dahulu.
Long time no see would have exposed a lot of old stories, memories while Idris and Dr Husin together previously worked in Hospital Selayang.
..............................

“Siapa tu, kak long?” tanya Atifah. Tangannya ligat mengelap cawan dan lapiknya.
"Who is, I'm long?" asked Atifah. cups and wipe his hands ligat  lapiknya.
....................................

“Tiqah, airnya dah siap?” entah bila emaknya terjengul di muka pintu. Harap-harap, emak tidak mendengar apa-apa, fikir Atiqah.
Tiqah, the water is already finished?" I do not know if her mother terjengul at the door. Hopefully, my mother did not hear anything,think Atiqah.

Makkk aiiii.... siapalah yang tolong alihbahasakan sampai rojak sakan jadinya.... keras perut aku gelak...hehe....

mr google.... let me be your.....merentas kemudian...(trans later) camne? setuju? hehe.....
waa.... lingkup jadinya!

okey, cukup. daaa..


p.s: ubahsuai juga translator jadi translater.. hikshiks

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.