Follow Us @soratemplates

9.11.10

hutang darah...

FILE - This undated file photo provided by the Connecticut Department of Correction shows Steven Hayes. On Monday, Nov. 8, 2010, in New Haven Superior


kisah sedih ini berlaku di connecticut, amerika syarikat pd tahun 2007. dua lelaki,seorang bernama steven hayes (gambar sebelah) dan seorg lagi bernama joshua komisarjevsky menceroboh masuk ke dalam rumah dr william petit. Rumah itu terletak di pinggir bandar. 
dlm kejadian tersebut, dr william telah dipukul. isterinya,  jennifer hawke petit dipaksa ke bank untuk mengeluarkan duit sementara yg lain menjadi tebusan di rumah. si isteri kemudian diserang, dirogol dan dicekik oleh hayes. tak cukup dgn itu, anak perempuan mangsa, michaela berusia 11 tahun turut di diserang dan dirogol oleh joshua. michaela dan kakaknya kemudian diikat di atas katil dan tubuh mereka disirami gasoline (minyak tanah). rumah itu kemudiannya dibakar. 
anak2 perempuan yg malang itu disahkan mati krn menyedut asap (smoke inhalation). 
semalam, juri menjatuhi hukuman mati ke atas steven hayes. joshua akan dibicarakan kemudian. kata dr william , 
"ini ialah keadilan bukan dendam."
utk bacaan yg lebih lengkap, layari yahoo

sedih bila baca kisah ini. betapa jantan2 keparat itu memperlakukan anak beranak itu seumpama haiwan. sakit sungguh hati ini dan selayaknyalah dia dihukum mati!   

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.