Follow Us @soratemplates

17.11.10

dipatuk semasa bertugas

NOR SUBORY...dikejar ular tedung
JOHOR BAHRU: Tindakan berani seorang anggota bomba mengalihkan perhatian seekor ular tedung yang mengejar rakannya bertukar tragedi apabila dia tidak sedarkan diri lima hari akibat dipatuk haiwan berbisa itu.
Mohd Safa Mausor, 50, yang dipatuk ular ketika cuba menangkap reptilia itu di kuarters Syarikat Air Johor Holdings di Kampung Sungai Telur, Kota Tinggi, Khamis lalu, baru sedar di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Ismail (HSI) di sini, tengah hari semalam, selepas menjalani dua pembedahan hujung minggu lalu.
Dalam kejadian jam 12.37 tengah hari itu, mangsa bersama rakannya, Nor Subory Md Esa, 40, ke lokasi berkenaan selepas menerima aduan ada ular tedung dalam parit di luar kuarters.
mereka kemudian dapat mengesan lokasi haiwan berbisa itu bersembunyi dan membuat perancangan menangkapnya. Menurut Subory, bagi memaksa ular itu keluar, dia dan Mohd Safa memasukkan belerang, air panas dan garam ke dalam saluran paip berkenaan.
“Beberapa minit kemudian kami melihat ekor reptilia , tanpa berlengah saya menjerut bahagian ekornya menggunakan alat khas."

aku takut nak tulis lg... korang baca di....sini  ya!

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.