apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

26.10.10

tak cukup rambut....

minggu lepas syarikat pelangsing badan kena membayar ganti rugi apabila pelanggan tidak berpuas hati, di melaka. semalam pula, syarikat penyubur rambut (senang cakaplah, karang kalau aku sebut nama, x baguslah, kecil hati pulak, kan!).
untung tahu hidup di zaman ini. ada Tribunal Pengguna. tak puas hati, pi kat depa and masuk mahkamah....untung2, dapat ganti rugi, kan?
aku bukan menyindir. bukan perli. aku sekadar memuatkan berita yg aku baca. apa yg aku dpt kat sini ialah, seperti kata pepatah inggeris, "CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT."
mata pengguna dah terbuka luas. peniaga atau pun penjual dah tak boleh nak main-mainkan. kalau penjual tu kata dia punya barang hebat, dia mesti buktikan kehebatan barang dia tu...jgn tipu! nanti kena saman, you jugak yang susah weh! hmm.....
nak tahu apa yg aku merepek ni, layan  sini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.