apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

3.10.10

101. Buat duit byk2 ,eh?

dah jadi hantu duit ke aku ni? hehe...tp aku suka nak share apa yg aku baca sebenarnya. harap anda x jemu dtg singgah dan kongsi sama2 ngan aku cerita2 mereka. kl nak bg pendpt mmg sgt aku alu2kan.

perempuan ni mengaku buat byk duit hanya dgn cara menjwb survey peringkat dunia. hebat kan? dah tgk pendapatan dia? byk... di bwh ni citer kejayaan dia. kita ambik buat pembakar semangat. yg nak cuba apa pulak salahnya...buat aje...

Cheryl Tan tidak pernah terfikir dia akan bekerja dari rumah sehinggalah pd suatu hari bila dia mengisi borang survey secara online yg mudah2 soalannya. Ini pengakuan yg dibuatnya kpd seorg pemberita:

"Saya benar-benar membuat sekitar $ 13.800 - $ 19.200 setiap bulan menggunakan internet. Internet adalah cara yang bagus untuk menambah pendapatan kita di waktu terluang. Sekarang saya mendapatkan lebih banyak wang dari pekerjaan saya sebelumnya. Yang menakjubkan saya hanya bekerja sekitar 10 -15 jam seminggu dari rumah."

Kerja online telah menjadi durian runtuh untuk Cheryl dan suaminya yang sebelum ini bekerja berjam-jam di sebuah syarikat pembuatan tempatan. 

"Saya bekerja keras dan selalu mencari cara untuk menyimpan atau membuat lebih banyak wang, supaya saya dapat memberikan anak-anak peluang yang tidak pernah saya miliki ketika saya muda dahulu. Satu hari, saya buka internet dan membaca bahawa rantaian restoran besar  meminta pendapat orang tentang burger baru mereka. Kami pula makan di sana pada malam sebelumnya, jadi saya menghabiskan kurang dari 2 minit menulis dan memberitahu mereka apa yang saya sukai. Mereka berterima kasih pada saya atas maklum balas yang saya masukkan dan memberikan saya $ 30. Saya kagum bila menetahui bahawa ada syarikat-syarikat antarabangsa bersedia membayar saya begitu banyak untuk menyatakan pendapat saya, Saya begitu teruja dan mula mencari kajian-kajian lain yang memerikan wang seperti itu, cara itu. Saya menemukan sebuah syarikat yang membantu semua syarikat antarabangsa melakukan penyelidikan pasaran untuk produk mereka. Setelah saya mendaftar di Survey Income Kit , saya telah membuat lebih dari $ 13.800 setiap bulan. Saya bukan pandai sangat menggunakan komputer, tetapi saya boleh menggunakan internet Setiap hari mereka menghantar saya senarai survey dan saya hanya memilih mana yang saya ingin lakukan. Saya bahkan tidak perlu menjual apa-apapun dan tak seorangpun harus membeli apa-apa pun." 

Sebenarnya, ada mcm2 cara utk berjaya dlm hidup. semuanya terserah pd diri kita sendiri. berani atau tidiak untuk mencuba.
cheerio.

2 ulasan:

  1. apa yang penting kita ikhlas dalam melakukan sesuatu pekerjaan...x kira apa jua pekerjaan...

    BalasPadam
  2. salam seed169, mmg keikhlasan itu cermin hati kita

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.