apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

13.10.10

134. anda dah jatuh cinta? mcm mn anda tahu? (1)

persoalan yg menarik, kan? perhatikan dan bandingkan..mungkin anda mengalaminya sendiri:-


1. tidak senang duduk.
anda berjalan mundar mandir di belakangnya dan bila tak sengaja melanggar bahunya, anda pun berkata, 'maaf ya, tak sengaja...' dan anda memberikan padanya jelingan yang manja.


2. tunjuk minat
tiap kali dia  berkata-kata, anda sentiasa menyokong. apatah lagi bila dia meminta pandangan anda. positif sahaja diri anda dgn apa shj kata2nya. sambil memberikan pendpt anda memintal2 rambut atau tudung. senyum usah ceritalah, manisnya bukan main lagi, tau.


3. anda kenalkan dia kpd teman2 anda
bukan apa tu, sekadar memberitahu mereka, hey...jauh sikit ya, ini aku punya!


4.  bersikap terbuka
maknanya anda sudah boleh berkongsi rahsia diri dgn sidia..mmm


5. membayanginya
kalau boleh nak berkepit 24 jam, hehe


6. anda ajak dia ke tempat lain
nak buat apa? huhu..saja anda hendakkan privasi dgn dia aje...


baca yg ni pulak:-
hm... kau nak tau apa beza suka dengan cinta? 
kalau kau suka orang tu, mesti kau tak kan rindukan dia. kau takkan malu nak jumpa dia. jantung kau xkan berdegup kencang bila jumpa dia.. 
kau boleh gurau dengan dia tanpa kau fikir perasaan da.. 
tapi... 
kalau kau cinta dia.. kau mau cakap dengan dia pun susah.. 
jumpa dia, jantung kau berdegup kencang tak tentu pasal 
kau selalu teringat dia. apa dia buat.. semua lah.. 

hmm, camne? dah faham sikit?  ada tak dialami?


dan ini:-
jatuh cinta,...berjuta rasanya...mmm..macam mana kita mau tahu orang jatuh cinta sama kita,..tengok saja matanya,....aku cakap ni dari pengalaman aku,..kadang2 tu bukan saja matanya tetapi body language dia pun boleh tau...kalau dia cemburu bila kita cakap dengan kawan lelaki pun boleh tau...alahhh...nampak sangat bahhh 


dan ini:-
kau akan sentiasa rindukan dia. everytime, kau tunggu ja berita dari dia. and you keep waiting for her/his call, sms and anda malu pula untuk call/text dia. itu perasaan rindu ke arah cinta tu. Pas tu kau pandai cemburu pula...


yang ini pulak:-
aku rasa lah, rasa saja ya 
bila kita sudah berangan-rangan mau kawin sama orang tuh, 
makna kata SUKA tahap gaban la tuh 
suka tahap gaban tuh setengah orang panggil cinta 
rasa aku lah 
rasa-rasa ni org kata JANGAN diikut 
binasa nanti , hehe



bersambung........



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.