Follow Us @soratemplates

30.9.10

menghangatkan asmara

Bersama waktu, cinta kian pudar. Dulu, semuanya indah di mata sehingga sidia menjadi pilihan untuk dijadikan isteri / suami. Namun rasa berahi, debaran jantung, keinginan untuk bersama semakin hari semakin lupus. pernahkah anda mengalami rasa 'pudar' ini?
"Kami berdua bekerja keras dan telah membesarkan 3 orang anak. Mereka sudah dewasa. Kami masih dalam keadaan sihat tetapi menjadi letih pada akhir hari/minggu. Macam manakah kami dapat mencari tenaga untuk memastikan percintaan kami sentiasa membara?"
1. Buatlah sesuatu yang berlainan daripada kebiasaan.
hidup tidak boleh terlalu stereotaip. anda perlu sesekali membuat suatu perkara yang lain dari yang lain supaya sidia lebih menghargai anda. mungkin selama ini anda seorang yang tidak pernah walau sekali mengucapkan terima kasih kepada suami / isteri. sukar sungguh melafazkannya. tahukah anda bahawa ucapan terima kasih amat penting untuk meningkatkan moral suami/isteri? hai, takkanlah anda tidak boleh menyebutnya selepas anda menikmati makan malam yang enak, kan? mulakan mengucapkannya daripada sekarang.

2. dalami persefahaman
Satu cara ialah dengan membaca buku bersama-sama dan berbincang tentang idea-idea yang penting dalam hidup anda. Jadi, pada permulaan tahun ini, anda berpakat dan bersetuju untuk membaca, berbincang dan berkomunikasi antara satu sama lain, pada satu atau dua petang dalam seminggu selepas bekerja. Pstikan anda tidak membiarkan hidup dan kekecohan daripada menguasai keutamaan anda.

3.Tentukan apa yang anda memang mahu. 
Kalau anda mahu memastikan kasih sayang sentiasa membara, anda perlu mencari apa yang akan menolong ini berlaku. Berbincang tentang apa yang anda berdua mahu untuk mendapat komunikasi yang berkesan. Anda tidak boleh tuduh-menuduh atau berpihak kepada diri sendiri. 

4. Tumpukan kepada akibat yang positif. 
Anda perlu sentiasa ingat visi anda. Ini adalah supaya anda ada tenaga untuk sentiasa mara ke depan untuk mencapai matlamat anda. percintaan anda mesti sentiasa ada idea yang dapat menyuntik rasa-rasa baru dan istimewa dalam hubungan.

5. Menjadikan misi sesuatu pengalaman yang menyeronokkan dan bukan sesuatu yang anda perlu buat. 
Perkara ini adalah sama dengan kemesraan dan persefahaman. Ia harus memberikan perasaan yang bagus supaya anda boleh mencari aktiviti yang boleh merapatkan anda berdua dan bukan aktiviti yang tidak memberikan apa-apa. Percayalah! Keletihan akan lenyap apabila ada ganjaran.

cinta, kasih dan sayang teragung hanya untuk DIA.

Tiada ulasan:

Catat Komen

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.