Follow Us @soratemplates

20.6.10

71. penggal baru, idea baru, semangat baru.....mampukah?

so, sekolah akan dibuka semula...esok!.

mentally, sepatutnya cikgu sudah terlebih bersedia berbanding murid. aku harap aku pun camtu. tp di minggu ni, tak banyak nak dikejar kecuali utk bincang soalan2 mid year hari tu. nak sentuh ttg kesilapan murid semasa menjawab, apa yg kurang dan yg perlu diperbaiki. juga, utk berbincang supaya kesilapan x berulang di ujian / penilaian yg lain. nak ikut rasa geram, mmglah, especially bila diaorg jwb ikut suka suki sendiri aje tp, namanya pun budak2 lg. tp yg geramnya, esp utk subjek fizik, budak cina n india jwb tu mcm yg kita dok habaq kat dlm kelas, tp yg dak melayu jwb...hanyut! ntah ke mana-mana?

frankly, aku sekarang ni lebih seronok duduk di rumah. dapat mengadap komputer dan blog serta menyiapkan skrip-skrip yg masih separuh jalan...tp tak bolehlah, kan? sekolah dan mengajar is my core business. mesti buat sungguh-sungguh! betul-betul! rajin-rajin! ewah!!!!!!

cakap pasai sekolah, aduh...nampak gaya kena kurangkan tengok bola especially yg pukul 2 pagi tuh! huhu..

eeiiii, no way! sekolah, sekolah jugak! bola tetap bola! mana boleh ditinggalkan, kan? tp, world cup kali ni lain macam sikitlah. kalau dulu, senang nak predict which is the best team but this time, adus.... ingat england okey, tp dah dua game gone, waduh!! teruknya diaorg semua main. no team spirit at all! yalah, kan...they all kan millionaires, main utk world cup ni, tak masyukkk... tu yang pengkaq aje...hehe!!!

dulu favourite team aku perancis, masa zaman michel platini dulu, tp la ni, uisyy...sakit hati tgk penyerang dia wlpun aku sayang evra...sori ek,  i x sokong u dah!

hubby cakap chile is the best team now. i dunno abt that coz i tak tgk diaorg main lg...

tp (hehe..jgn marah, pjg sikit ttg football, k!) hope my ronaldo's team, portugal boleh menyerlah. perasan! my ronaldo, konon? jgn jelesla...dia bukan tau pun!

ok, dah habis dah. semoga hari ini menceriakan anda. jgn bersedih(la tahzan), bagai yg disebut oleh nurhawanis othman... nak baca buku tu nnt!

cheerio!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.