Follow Us @soratemplates

2.6.10

67. cikgu menulis

Ada orang bertanya, cikgu banyak sangat masa ke? Sampai boleh berblogging? Bukan sorang, malah berorang-orang, hehe.... maksudnya, ramai bebenor cikgu yg melibatkan diri dlm dunia blog memblog nih!

Pada aku, soalan ni kelakar. bukan sebab orang yg tanya soalan tu pelawak tp sbb soalan itu ditujukan khas kpd para guru....sahaja.

alah, mcm korang semua x tahu, cikgu kan pergi sekolah pg dan balik tengah hari (utk sekolah 2 sesi mcm sek aku lah!)? tentulah banyak masa terluang. drpd ptg2 berkumpul kat dpn rumah, ramai2 then mengumpat org, rasanya lebih baik masuk post, kan? kat sekolah? laa.... kat sekolah, mengajor le... komputer pun jarang dibawak kecuali kl nk guna teaching courseware.

cikgu pun mcm semua org lain gak. nak luah perasaan. skrg nak tulis diari, dah mcm outdated, jd luah le dlm blog. rasanyer, semua manusia lain buat yg sama, kan? knp pd guru harus ditanya seolah2 ada tanda soal yg besar? hehe.... musykil, musykil. tp itulah...rupa2nyer, kaum guru nih mmg golongan yg sentiasa menarik perhatian masyarakat (ek eleh, perasantanlah pulak!)

so, cikgu2, satu perkara kita sama2 kn ingat sesangat, iaitu, jgn kelahi di blog, k! kita golongan yg di hormati org, so jaga tulisan, fikir ber kali kali sebelum melepas atau meluah perasaan...jgn sampai ada yg kecil hati dgn apa yg kita masukkan dlm blog.

cheerio.

2 ulasan:

  1. betul2... elakkan wat prang kecil hati kat blog itu yg terbaik.. dni pon cuba jadi cemtu ^__^

    MUKA CEMNI FAHRIN AHMAD BERKENAN TAK?

    BalasPadam
  2. salam dini,
    perang dingin yg panas?

    apakah ertinya?

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.