Langkau ke kandungan utama

66.mcm mana dia buat, ek?

salam,


aku, mcm korang,  cuti 3 hari hujung minggu ni. cuti wesak, cuti sabtu dan cuti ahad. dlm kepala, dah siap draf apa nak kena buat spjg cuti ni. semak k3 fizik, tu yg utama. kl x, jenuh masa cuti sekolah nnt. di + dgn paper 2 and paper1 then, dgn paper maths 1/ 2, whoa... alamat penuhlah tugasan masa cuti dua minggu aku nnt!


oh ok! x nak citer pasal aku lah! ari ni aku nak share dgn korang ttg keistimewaan satu blog nih. blog nih bg aku mmg best, tersangat menarik. dr segi isinya. kl tengokkan dia punya design or layout , hmmm, biasa je.. hehe, jgn marah...


ni blog org muda yg kreatif dgn citer2 yg bagi aku, sangat hebat. tiap n3 dia, aku mesti tertunggu-tunggu. dan kl tgk kpd yg beri komen kpd tiap post yg dia masuk..aku yakin, mereka juga spt aku, sentiasa excited. 


istilah yg terbaik aku nak guna ialah...aku dah addicted dengan tulisan cik cucuratap. mula2 baca advidhaq, rasa pelik bin ajaib dengan tajuk dia. baca n3 7 terus gelak kekeh kekeh...then rewind n3 1 sambungggg ke 30. aku silent reader aje tp mmg, aku salut cik cucur nih. sungguh aku kagum pd dia!


comelnya citer bidadara hehe...siap ada note main pas2 kat meja mkn! pastu ada love dlm air nescafe, wau..x pernah terlintas di fikiran nak buat camtu! ur great, cik cucur!


ada 2 / 3 story belum baca lagi... tp mmg dah tau mesti best punyerrr.


okey, itu aje...so tahniah buat anda, pemilik blog cucuratap. keep on giving ur best. ur still young and very talented. kl kak sofi ni publisher, kak sofi book awak jadi penulis tetap syarikat kak sofi. one fine day maybe?


ok cheerio.
   

Ulasan

  1. setuju ngn kak sofi..saya pun sentiasa tunggu entry cik cucuratap..
    tp entry kak sofi pun saya tunggu gak..cintaku satu dgn abang mekanikku tu...best2...
    keep up writing!!!
    ~Farah Farisha~

    BalasPadam
  2. salam,

    hehe....mmg seronok kan, farah?

    thanx

    BalasPadam
  3. w'salam wbt..
    memang seronok sgt2..
    cintaku satu n abang mekanikku tu akan dibukukan jgk ke kak sofi?
    ~Farah Farisha~

    BalasPadam
  4. insyaallah, farah...

    sabor, k!

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…