apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

14.5.10

62. blogger in draft..memudahkan anda!

salam...
post ni khas utk akira bita dan sesiapa juga yg rajin dan suka tukar template tanpa kehilangan widget.

mula2 (ewah, mcm nak bg resepi memasak pulak, hehe!)
- pergi ke dashboard dan kat bawah sekali...cari Blogger in Draft kilk kat situ
pastu
-klik design/layout
pastu
-klik template designer
pastu
-anda dah boleh design template anda sendiri...ikut aje apa2 yg ada kat situ
mudah dan menawan dengan pelbagai background yg boleh anda pilih.

p/s: bukan semua template boleh diubahsuai...
kalau anda sayang pd template anda dan blogger notify yg dia x leh buat apa2 pd ur template...biar ajelah..

tp kalau anda berani dan nekad, macam sofi.. hehe

tukar aje...insyaallah widget/gadjet okey, x hilang

selamat mencuba...

ada kemusykilan...hantar komen, okey!

8 ulasan:

  1. salam cikgu... sudah mencuba!! terima kasih sgt!! menjadi.. hehehe... terima kasih bebanyak ye cikgu!!

    BalasPadam
  2. alhamdulillah.jap agi cg gi check! hehe

    BalasPadam
  3. Cikgu Sofi.
    Moon pun dh try.
    Hehe..trima kasih ye cikgu.

    BalasPadam
  4. salam moon,
    mcm mn?
    okey tak?
    tahniah anyway!

    BalasPadam
  5. kak sofi..sy dah cuba..patutlah selama nih x blh nk tukar..now dah boleh..berani mencuba tuh..hehehehe

    BalasPadam
  6. cikgu, hehehe... nak gi check???? uit?? mcm nak gi check keje rumah je.... hohhohohohohho!!!

    BalasPadam
  7. salam akira,

    hehe...sofi dah gi tgk dan admire.

    cantik..suka!

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.