apa yang nampak, apa yang rasa, apa yang dengar

26.4.10

56. blog yg menarik?

salam.


buat lizz yg bertanya di mana aku dpt template baru ni. Hehe.... Noyod.com by Josh Peterson. 


Yg bestnya ttg template baru aku ni ialah sebaik aku edit html dia lepas tu di laman dashboard, aku click blogger draft. dari situ, aku ke layout dan cuba ikut arahan2 yg tertera. mudah dan tak perlu pening kapla nak fikir2 camne nak ubah2 template. semuanya tersedia dlm blogger draft. 


bg anda yg dah bosan ngan template msg2, bolehlah mencuba! seronokkkk...


jgn x tahu, rupa2nya blog kita ni memilih tau? macam blog aku ni ha..... foto slider yg beru aku masukkan tu, hanya bergerak bila aku bukak dgn firefox...mozilla lerrr tu! kl bukak dengan goggle chrome? dia statik aje.. mcm2 kan?


pd kwn2 yg ingin berkongsi idea, join me.. iyalah, mcm ari tuh..ada kwn yg tanya camne nak ubah....lihat di bawah:


[1]
[2]
[3]


menjadi


[1] [2] [3]


jd sbb aku tau sikit (bukan byk, k! sikit aje..), aku pun tolonglah... dan alhamdulillah dah berjaya pun dia mengubahnya. anda cuma perlukan sedikit aje peng ttg html.


cuma aku ingin meminta bantuan kwn2 yg tau camne nak bubuh background utk title kat sidebar ataupun post, boleh tak bg kod dia pd aku..alah, kita share ilmu, kan? berkat nnt....


okey,


x de apa-apa lg nak aku tulis , so...


cheerio.


senyum2 selalu, ya.

1 ulasan:

  1. cantik blog sofi ni..sendiri buat ke or ada assistant??..hehe..buat blog senang..tp nk edit tu..bleh fenin kepala..kena lak internet slow..kejap ada...kejap x de...tp best kalo dapt buat yg terbaik...mcm sofi ni...3column mmg bagus sbb byk benda nk masukkan??..sofi x der fb ker??..ok la..slamt berblog ler kita...

    BalasPadam

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.