Langkau ke kandungan utama

55. Komen tentang novel TMKH

Di bawah ini disertakan beberapa komen yang telah sofi dapat dpd teman-teman yang sudah membeli novel TMKH. Bagi yang belum lagi memberi ulasan anda, sila berikan komen anda , k. Bukan apa, sofi amat-amat memerlukannya demi memperbaiki hasil penulisan sofi di masa akan datang.


1. Nora: "Salam kak, Nora dah baca novel TMKH, best la, kak. Harap kak akan terus berkarya. sy akan sentiasa menanti buah tangan terbaru dari kak."
1.50 pm Apr 11, 2010


2. Yati: "sofi, I pembaca baru di blog you. nak kirim novel you pada kawan yg balik ke m'sia. Tlg bagi tajuk novel yg dah dicetak, boleh?




  • 7.51 am Apr 9, 2010

    3. Cikgu lizz:"sofi... dah abis baca TMKH. tp ralat sbb sikit jer yg x bacanyer...yg lain2 baca on9...sofi buat la 1 colum...komen TMKH...senang nk buh komen
    12.39 pm Apr 1, 2010

    4. mizznza84: "memang syok kak...best. dah 2x katam cite kak sofi...ni tak sabar nak tunggu new novel plak dah..."
    9.13 am Apr 1, 2010

    5. shin: "saya dah baca tmkh mmg best. bila nak sambung cintaku satu?"
    11.15 pm Mar 30, 2010 

    6. mizznza: "salam...kak sofi saya dah baca novel akak...best gle..tak sabar nk tunggu new novel...suka gle..."
    11.18 am Mar 30, 2010

    7. rubisya said: cg sofi, jumaat ritu sy da bli tmkh kat pbakl, xsgke lam nvl 2 de detik perkenalan maria n hsym dr awal, mase dlm blog dorg trs kawen.. bc cite 2, geram pd hsym n salina







    overall, sy suke nvl ni, suke pada hsym time die romantik, suke pada maria yg tabah.. tp.... mmg rase mymph habis la ngn si salina 2.. n pada si hsym, salu wat maria terluka, lebey cayekan org lua dr isteri sndiri yg knn2 syg sepenuh hati.. mmg geram! tahniah cg sofi, t pasni.. terusla berkarya ea.. sy nantikan karya br cg sofi
    Hai sofi saya dah dptkan buku awak, jln cerita yang menarik.Teruskan menghasilkan karya yg lebih baik lg.





Ulasan

  1. hehe.. sy da baca! gembira btol! suka waktu perkenalan mria dgn hisyam. serius bengang dgn hisyam yg percaya ckp isteri dia n benci kt salina yg terhegeh-hegeh tu.

    suka kt watak hisyam yg romantik!! wee~
    watak maria yg tabah dan sgt independent! memg suka la watak pompuan cm tu.

    nk lg citer2 cm ni cikgu sofi. romantik tp sgt berkonflik!

    BalasPadam
  2. thanx hana.
    sokongan anda selama ini sangat2 dihargai.

    BalasPadam
  3. Sy dah baca dah TMKH citanya best.

    Kenapa ya tak ada cerita masa Salina dtg ke umah Hisyam dgn ibubapa dia bersama dgn tok kadi. (Cuma Hisyam cita kat Maria aje) Kalau diceritakan lg bagus. Nak juga tahu mcm na agaknya Salina rasa bila kena halau dgn Hisyam serta bagaimana perasaan Hisyam bila dia tahu sifat sebenar Salina yg selama ni dia anggap tak pernah berbohong.

    Setahu saya bapa Salina tak berapa setuju jika Salina menggangu Hisyam mcm na dia boleh dtg ke umah Hisyam bersama tok kadi sekali.

    Terakhir sekali tentang jarak masa yg tak berapa nak jelas dan juga mcm mana Mazlan kahwin Maria tak tahu sbb masa isteri dia bersalin Maria accident dan ketika itu Maria baru lps bersalin sebulan (blm habis pantang lg)

    Keseluruah cita mmg menarik. TAHNIAH

    Anieaina

    BalasPadam
  4. salam anieaina,
    trimas.
    itulah, kl kwn2 sume x komen, sofi x nampak kat mn yg tercicir, terkurang, terlps pandang, kan?
    mmm, akan lebih berhati2 nnt.
    thanx sekali lg.

    BalasPadam
  5. salam kak..

    komen niza... BESTTTTTTTT BANGAT...
    dah katam byk kaliiii :-)

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…