Langkau ke kandungan utama

53. kemeriahan di pbakl

dari kiri; fyda, sofi, ashikin (anak sofi yg no 2) dan bikash nur idris. fyda and bikash ni orang kuat kat fp, tau...

dari kiri; azam dan penulis blog resepirahsiaku (azam dr p2u dan yg di sebelah tu..cik abg syg hehe)


saat-saat manis bertemu teman-teman blogger dr kiri, farah amanina yg manis dan yg baju putih tulah penulis citer pelukan cinta yg mmm, romantis tuh, si amisha dania.. mekasih sbb beli buku sofi dan sbb menemani sofi pd 28/3/10 tu...kenangan yg x mungkin dilupakan..
yg berbaju merah tu, ha..dialah muzri org kuat p2u sdg buka bungkusan novel TMKH utk sofi ttgn. ada 60 buah semuanya...hahhh kl belum beli lg, orderlah ngan muz di p2u, k! tu lak azam, ntah apa dia menungkan...
yg ni pun teman blogger jugak. kl x silap namanya dipanggil ija (but kl tersilap...please betulkan, k!). silapnya sofi smlm sbb lupa nak jot nama kat buku nota..tulah pasal!!!
yg baju biru ni..nama dia daniel, sedap kan?
bersama penulis-penulis fajar pakeer di booth. kita org sdg tunggu peminat utk sign autograph..
blk sofi tu ialah ena, baju pink tu ellis gee, puteri dan yg sorang aje hero tulah yg tulis cerminnn, hiii takuttt!
sofi ngan misha, sama2 kuat gelak..sbb tu badan kitaorg boleh tahan, kan?

eleh...dia yg posing lebih2 hehe...capt dan muzri...
mmm, org kuat dunia maya, siapa lg kl bukan kak noor. suka dpt jumpa kak noor ni, mcm2 cerita kami sembang hehe, thanx sbb byk memborong kat fp, waduh! tolong promosi fp lak wakaka..
hero kat blkg tu nama dia nizam, sofi baru lepas tanda tangan buku. hadiah utk....
maya.. juga teman blogger yg hadir memeriahkan booth
tu..sofi tgh khusyuk t/tgn buku utk p2u
kita sibuk kat atas, si syikin ni tolong belikan buku anis utk mamanya dan bukan main seronok dpt posing ngan anis.thanks anis ayuni, i love ur books.
ini mizznza, sangat ceria orgnya, mudah mesra..sayang awak, nza.....
selamat berkenalan, walau ini pertemuan pertama kami namun kemesraan bikash, fyda dan khairul menyentuh perasaan, jugak.thanks.
cik adik ni mmg suka bergambar...

jadi itulah di antara gambar-gambar kenangan semasa sofi hadir di booth fajar pakeer semalam, ahad, 28/3/10. sebenarnya banyak lg gambar yg ditangkap oleh kawan2 blogger lain yg turut memeriahkan suasana penutup pbakl ni cuma, sofi x jumpa lg blog diorg. nnt bila diorg notify kat sofi, sofi upload kat sini, k! 
ribuan, no...jutaan terima kasih kpd kawan-kawan yg datang dan beli di booth fajar pakeer sejak TMKH keluar di pasaran. sambutan hangat anda membakar semangat sofi utk terus berkarya. Ramai rakan2 blogger yg memeriahkan booth spt lizz, ilya, farzana dll, maaf x semuanya dpt diingat. jgn marah, ya.
khas buat nomie aziz; actually kak sofi sedih tau..dpt tgk wajah awak tp nak gi dkt x boleh sbb masa tu sibuk menandatangani novel yg dibeli. sedih tul lah! tp dpt jugalah tgk wajah nomie dr sebelah booth hehe..
aisey, muz, bila dah jumpa tak tau pulak kak sofi nak cakap apa dengan awak. maaflah, semalam kita tak banyak berbual-bual. jgn kecik hati, ya!
dan akhirnya, harap2 kita dpt berjumpa lagi di lain kali.
cheerio.

Ulasan

  1. wah..mama dh glamer. :p
    congrates sgt2..
    worth waiting kan?

    btw, u look very the kurus dah..
    tp pasni beli herbalife guna duit sendiri..kah3

    BalasPadam
  2. cit..kedekut punya anak!
    wey, herbalife kat mama dah abis tau.
    aritu bg tok yg strawberry.
    mama ada 1 tong aje tuh...
    habis tu, mmm aku mkn baliklah jwbnyerrrr
    bye

    BalasPadam
  3. haha...kan dah ckp, talk,talk, talk..huhu..

    beli f1 je dulu. f3 ngn tea tgu dulu. lg pn kalau bg free x appriciate kan3? haha

    wa..tok mintak lg ke mama yg bg?

    BalasPadam
  4. saya sangat minat dan kagum dengan penulisan cikgu. sangat smooth, realistik n matang. tp x berpeluang nak beli sebab tak keluar lg masa saya pergi pesta buku hari 2. best of luck ya!

    BalasPadam
  5. woit, tok bgtau dia selera makan bila dah ambik herbalife, thanks to cucu dia, dia bertuah dpt cucu yg ambik berat bla bla bla..pastu, xkan bila tok kasi tau mama dia punya herbalife dah nak abis, mama senyum aje kat dia? sengal ko ni hehe..
    tulah mama bg dia yg strawberry..cakap cucu dia pesan suruh bagi... i luv u and now ur tok's favourite wakaka

    BalasPadam
  6. meow, kl nak order boleh order pd penulisan2u.my, itupun kl meow nak buku yg kak sofi t/tgn le..

    BalasPadam
  7. haha..i told u why herbalife is my life..ok2..nti akak usahakan cappucino..doakan everything's ok here..dah nak final. serabut sikit

    BalasPadam
  8. salam kak..
    tahniah untuk akak. Sorry tak dpt jmpa akak di sana...apapun harap akak dh terima buah tangan kecik dari nik

    BalasPadam
  9. salam nik,
    trimas..kak sofi rasa nak menangis sbb ada kwn sebaik u all, kwn2 maya yg very, very friendly. terkilan jugak sbb x jumpa tp insyaallah, bulan 6 nnt ada lg roadshow di kl. kak sofi may join. haraplah dpt jumpa nik kat situ.

    BalasPadam
  10. Kak Sofi,

    Nomie kepenatan hari tu..dah nampak signage publisher akak..dalam hati..buku kak sofi ada kat sini..tapi dek kepenatan, terus balik, dalam kereta dah bayar parking..ala..kak sofi!!!huhu. Nanti nomie nak cari novel akak kat kedai..ruginya..ish..

    BalasPadam
  11. salam,
    sedihnya...
    yg kak sofi pulak, kan, nomie, bercadang nak jumpa awak lps makan tengah hari. tup2 bila balik, cari nomie langsung dah x de... sob2!
    tp x pe, jumpa di lain kali, ya!

    BalasPadam
  12. Assalamualikum kak. wah banyak pic. hehe. aduhai pic den muka sedih je. malu nak posing depan anak kak sofi yang comel. hehehe

    BalasPadam
  13. salam muz,
    kak sofi berkenan tuh...
    boleh masukkan muz dlm senarai
    calon menantu hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…