Langkau ke kandungan utama

50 Tak Mungkin KuHindar

salam.
anda ternanti-nantikan?
lihatlah....
inilah novel pertama sofi dengan syarikat fajar pakeer sdn bhd.
di blog tajuknya ialah Tak Mampu Ku Hindari tapi dah ditukar kepada 


Tak Mungkin Kuhindar..


walau tajuk berubah...
ianya cerita yg aku tulis 
dan aku harap nanti anda semua akan beli buku ini 
dan terus terusan memberi sokongan kepadaku 
untuk aku hasilkan cerita-cerita yang lebih menarik lagi....
dan kawan-kawan,
nama penaku ialah....


Ana Sofiya


anak aku, si Syikin, yang pilih tu...


ucapan terima kasih kepada fajar pakeer sdn bhd sbb sudi terbitkan Tak Mungkin Kuhindar, muz dan p2u, kak noor, keluarga serta anda semua yang sentiasa menyokongku selama ini.

Ulasan

  1. Tahniah 1,000 x tahniah...akhirnya baby pertama keluar tepat pada waktunya pesta buku antarabangsa 2010..

    BalasPadam
  2. kak, tahniah!!! tahniah lagi..

    speechless dah ni!! apapun tahniah! cemburu sama akak.. hehehe

    BalasPadam
  3. salam
    noor, baby kita..kan! nak jumpa awak sesgt. nnt sofi gitau bila sofi turun.
    missnera, insya-allah giliran nera x lama lg, okey...

    BalasPadam
  4. sofi..

    kalau nak beli online camana?

    kat mph dah ada ke cite nie?

    sally

    BalasPadam
  5. salam
    sally, sabar, k!
    kat online, boleh order dengan penulisan2u bila nnt p2u war2kan..
    kat kedai belum kuar lg buku ni. tgh q utk diprint.

    BalasPadam
  6. salam kak sofi,

    sy nak order juga yg kak sofi t.t tu...tak saber ni!!!!

    BalasPadam
  7. cg sofi, kalo tgu kat kedai buku biler lay dpt beli ye?

    BalasPadam
  8. kak sofi, nanti insyaAllah kita jumpa kat PWTC..nomie ada demo roll lapis sarawak pada 28hb tu..anyway tahniah..and looking forward nak beli novel kak sofi tu..:-D

    BalasPadam
  9. ok cantik gler...nk beli 28hb nnti...

    BalasPadam
  10. salam,
    rubisya, nnt sofi bagi tau, ya.
    anonymous, bila kuar nnt, sofi gitau.
    28/3/10? cantik dah tu! insya-allah nnt kita jumpa, ya.
    kk, mmm...

    BalasPadam
  11. tahniah cikgu sofi!! x sabar nk beli!

    BalasPadam
  12. tahniah2....!!
    xsaba nk beli,,,

    BalasPadam
  13. tahniah....best cerite ni...harap2 dpt kuar cpt....

    BalasPadam
  14. tahniah..saya akan cari novel ni kat pasaran.moga terus menulis.

    BalasPadam
  15. cg sofi, komfem ke nvl ni ade kat book fair t? tkt t sy g, semate2 nk beli nvl ni, tp xde... meraung sy kat c2..hahahha...

    BalasPadam
  16. HI SAYA MINAT SANGAT NOVEL NI...TAPI TAK JUMPA JE KT MANE2 KEDAI BUKU....NAK TAU APE KESUDAHANNYA.....

    BalasPadam
  17. salam mylady,
    duduk di mana ya? kalau kat kl, insyaallah dah ada kat kedai buku!

    BalasPadam

Catat Ulasan

terima kasih kerana anda sudi singgah dan sudi komen.

Catatan popular daripada blog ini

Cerpen: Dia Idaman Jiwa

1
“Hi, boleh aku duduk kat sini?”

Aliah mendongak. Demi terpandang sahaja wajah itu, air mukanya terus berubah. Riak tidak senang ditunjukkan kepada lelaki itu.

“Cepatlah jawab! Senang aje soalan aku tu. Boleh, jawablah boleh...”

“Kalau saya jawab tak boleh?”

Abid terus menarik kerusi yang bertentangan dengan gadis itu.

“Aku tetap duduk sini jugak.” Balasnya sambil tersengih-sengih.

“Macam tak ada tempat lain!”

“Banyak! Sana kosong. Tu, di belakang kau tu pun kosong. Tapi, aku saja aje nak duduk depan kau. Dah sebulan aku cari kau tapi tak jumpa-jumpa. Alhamdulillah, hari ini dapat juga. Kau apa khabar? Sihat?”

Aliah tidak menyahut. Sebaliknya, dia terus menyuap dan kali ini suapannya sengaja dilajukan, tidak lagi menikmati nasi campur yang dimakan. Ketika itu, dia hanya berkeinginan untuk cepat-cepat menyudahkan makan tengah harinya supaya dia dapat pergi dari situ dengan segera. Dia tidak mahu mengadap muka lelaki yang kini sedang berada di hadapannya walau sehebat, sekacak mana se…

Yang Terakhir: Versi Cerpen

1
“Kau dah habis fikir ke, Khairi? Perempuan macam Najiha tu kau nak bawak ke majlis Annual Dinner kita? Tak malu ke nanti bila orang gelakkan kau?” tanya Hafiz sambil mengerutkan dahi. Dia keliru dengan sikap Khairi Iqbal. Rasanya, selama mereka berkawan, belum pernah walau sekali pun, Khairi memuji gadis yang seorang itu. Gadis yang bernama Izzatul Najiha. Tup tup, hari ini, dia buat keputusan hendak menjadikan Najiha pasangannya semasa majlis kemuncak nanti. Hisy, pelik betul!
“Malu, memanglah aku malu! Tapi aku cuma nak gunakan dia saja. Nak buat Amalina cemburu.” Balas Khairi sambil menyisip air lemon perlahan. Sejuk rasa kerongkongnya bila air itu menerobos masuk ke dalam rongga.
Mata Hafiz buntang. Kepala tergeleng-geleng.
“Kenyataan kau tu lagi buat aku tak faham! Kalau kau nak buat Amalina cemburu, kau patut bawak perempuan lain. Bukan si Najiha yang macam hantu bungkus tu!”
Terlambak tawa Khairi Iqbal mendengar kata-kata sahabat baiknya itu. Hantu bungkus? Si Najiha tu?…

Inikah Cinta? : Versi Cerpen

1

"Ouch!"

Cepat-cepat Janet menghisap jari telunjuk yang terhiris tadi. Setelah kesakitan itu hilang, dia segera membasuh jari itu. Dia kemudian mengelap lalu membalut luka dengan plaster.

"Sakit? Itulah pasal. Mak Nah dah cakap, biar mak Nah aje yang buat tapi Janet degil sangat. Hendak jugak main-main pisau," sindir orang gajinya menyebabkan Janet ketawa besar.

"Inilah yang orang cakap, luka di tangan nampak berdarah. Luka di hati tak siapa tahu. Kan, mak Nah?"

Mak Nah melepaskan keluhan sebelum mencuri pandang ke arah wajah ayu di sisinya yang kini sedang tunduk dan berpaling ke arah lain. Hati mak Nah kini turut melagukan irama sedih yang pasti sedang berdendang dalam hati Janet. Biarpun sudah lama ia berlalu, pasti kenangan itu hadir kembali sebaik rangkap pepatah itu diungkap. Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula kisah cinta penuh keindahan. Ke mana hendak dicampakkan?

"Dah enam tahun... dia tentu dah lupakan saya. Tentu dah kahwin…